15.06.2022

Københavns Lufthavn udvider antallet af parkeringspladser – med fokus på bæredygtig omstilling

I dag indvier Københavns Lufthavn sit nye parkeringshus med plads til 2.300 biler. Det syv etager høje parkeringshus er Danmarks største enkeltstående P-hus. Taget er spækket med solceller som betyder, at Københavns Lufthavn skruer op for produktionen af vedvarende energi. 

Nu bliver det nemmere at finde en parkeringsplads tæt på terminalerne i Københavns Lufthavn, når man skal ud at rejse. Et nyt parkeringshus, P1, med godt 2.300 står klar til brug. Med det nye P-hus samler Københavns Lufthavn det meste af sin personaleparkering ét sted. Det betyder, at der bliver flere ledige pladser i parkeringshusene tæt på terminalerne til glæde for passagererne. Der er nu knap 14.500 parkeringspladser som passagerer, der flyver fra CPH, kan booke online.

 

"Det er vigtigt for os, at vi hele tiden tilbyder passagererne de bedste muligheder for parkering. Det skal være så nemt som muligt at komme fra sin bil ind i terminalerne og videre afsted på sin rejse. Derfor glæder det os, at vi nu kan tilbyde endnu flere pladser i parkeringshusene tæt på terminal 2 og 3", siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard.

 

Arbejdet med den bæredygtige omstilling er vigtigt for Københavns Lufthavn. Derfor er taget på det nye parkeringshus spækket med solceller. De knap 3.000 solceller producerer strøm, som svarer til det årlige forbrug for omkring 300 husstande. Med det nye anlæg i drift øger CPH sin produktion af vedvarende energi med 75 procent.

 

"Vi har store ambitioner for bæredygtig omstilling i CPH. Vores mål er, at driften af lufthavnen skal være emissionsfri i 2030, og her spiller solceller en vigtig rolle. Vi har allerede solcelleanlæg på flere andre bygninger, og vi er i gang med en screening, så andre placeringer i CPH også kan komme i spil - enten på tage eller landbaserede anlæg i lufthavnen", siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard.

 

Flere og flere parkeringspladser i Københavns Lufthavn bliver desuden udstyret med el-ladestandere for at imødekomme det stigende behov for opladning af el-biler. Københavns Lufthavn har tidligere på året indgået en aftale med energiselskabet EWII om at sætte omkring 1.350 ladestandere op i lufthavnen i løbet af de næste år.

 

Københavns Lufthavn har klare mål for den bæredygtige omstilling. Lufthavnen skal være emissionsfri i 2030. Og senest i 2050 skal hele driften – altså alt inkl. flytrafikken og de virksomheder, der opererer i lufthavnen – være emissionsfri.

Fakta om Parkeringshus – P1:

  • Danmarks største enkeltstående parkeringshus på 60.000 m2 fordelt på syv etager med plads til 2.300 biler.
  • Der er opsat 2.954 solcellepaneler på taget af parkeringshuset, som dækker et areal på cirka 4.800 m2. Hvert panel andrager 365W i peakværdi. Det svarer til en estimeret produktion på 905,7 Mwh på et almindeligt solskinsår i Danmark.
  • Anlægget producerer strøm, der svarer til forbruget i omkring 300 gennemsnitshusstande.
  • Anlægget kan forsyne over 100 el-ladestandere med strøm på en gang, så de ansatte i CPH får endnu større mulighed for at lade bilen op på arbejdet.