07.06.2022

Københavns Lufthavn bringer endnu flere lokale brands til terminalerne

Let og hurtigt. Det er den oplevelse, man som passager i Københavns Lufthavn skal stå tilbage med. Det, samtidig med at et besøg skal være en lokal oplevelse fuld af kvalitet, så man ikke i et sekund er i tvivl om, at man er landet i Danmark. Netop nu tilføjer Københavns Lufthavn de danske brands SMAG og Copenhagen Coffee Lab til oplevelsen på terminalernes gulve. 

Mindst 50 pct. af passagerer køber mad og drikke til rejsen, når de i gennemsnit bruger 45-60 minutter i terminalernes restauranter og barer inden take off – den gode oplevelse i lufthavnen er starten på enhver god rejse. I Danmark er vi anerkendt for arkitektur såvel som madoplevelser. Det er præcis den oplevelse, man skal have som passager, hvis man spørger Københavns Lufthavn. De introducerede for nyligt konceptet “Local Heroes - Made in Denmark”, der er en helt ny kategori og område i TAX FREE-butikken. Et område, der udelukkende huser danske brands indenfor delikatesse og gifting.

 

Men den strategiske tilgang til den lokale oplevelse kan mærkes i alle terminalernes kroge. Fokus har i lang tid været på de lokale og sunde føde- og drikkevarer brands, der kan give den moderne convenience-oplevelse. Sundt, lækkert og lokalt.

 

”Det strategiske partnerskab med HMSHost er vigtigt for os her i Københavns Lufthavn, da vi altid stræber efter at bringe innovative oplevelser til vores kunder. Sammen med vores partnere, herunder HMSHost, identificerer vi de lokale brands, der kan udvikle sig til at blive ’traffic heroes’. Vi forsøger altid at levere et højt niveau af sunde convenience-mad og drikkevarer, og derfor er vi glade for at introducere SMAG og Copenhagen Coffee Lab. De er begge lokale, danske signatur brands, der matcher vores Local Hero-tankegang,” siger Michael Clausen, Director Airport Sales.

 

Lokal to-go til rejsen

SMAG er kendt for sunde og lækre salater og sandwiches, der er perfekt til et to-go måltid for de rejsende. Det er brandets første lufthavnsbutik, men er ellers anerkendt fra destinationer som madmarkedet Torvehallerne i København. Desuden kommer Copenhagen Coffee Lab til lufthavnen, og giver de rejsende ikke blot én, men hele to nye morgenmadsdestinationer, hvor det danskbaserede kafferisteri står klar med dampende kopper med mokka, surdejsboller og de klassiske kanelgifler.

 

"Vi arbejder med brands over hele verden. Fra globale kendte navne til vores egne skræddersyede koncepter. Det, der gør os virkelig begejstrede, er at arbejde med visionære partnere såsom Københavns Lufthavn, der giver os plads til at oversætte lokale ikoniske mærker til helte på farten. Vi er begejstrede for at bringe SMAG og Copenhagen Coffee Lab til Københavns Lufthavn, mens vi fortsætter med at arbejde sammen om at styrke mad- og drikkevareudbuddet i lufthavnen, ” udtaler Sytze van der Aa, HMSHost Internationals Regional Managing Director Europe.

 

SMAG findes efter sikkerhedskontrollen med et tilhørende cafémiljø mellem gates B og C. Copenhagen Coffee Lab åbner op start juni. De to nye kaffebarer vil være at finde efter sikkerhedskontrollen henholdsvis mellem gates A og B samt ude i gates B.

 

Om Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn, Kastrup blev grundlagt i 1925, og er i dag blandt de ældste lufthavne i Europa. Lufthavnen er beliggende i Tårnby Kommune og servicerer København, Sjælland, Øresundsregionen og store dele af Sydsverige. Fra Københavns Lufthavn kan 125 destinationer opleves på verdensplan, hvor blandt andet SAS anvender Københavns Lufthavn som sin primære lufthavn for international trafik. Med 13.000 ansatte er lufthavnen en af Danmarks største arbejdspladser, hvor godt 1.700 er ansat i Københavns Lufthavne A/S, mens de resterende er beskæftiget i andre af de cirka 1.000 virksomheder, der driver forretning i lufthavnen. I dag har lufthavnen 65 butikker og der er 35 spisesteder at vælge mellem inden man boarder. Københavns Lufthavn har i 2022 implementeret en Local Hero strategi med ønsket om at være førende indenfor lokale produkter og restaurantoplevelser. 

 

Om HMSHost International

HMSHost er en af ​​verdens førende inden for at skabe madoplevelser til rejsesteder, der driver internationale og proprietære brands i mere end 120 lufthavne rundt om i verden. Gennem sin HMSHost International-afdeling har virksomheden F&B-drift i 43 lufthavne, 35 togstationer og 7 indkøbscentre i Europa, Mellemøsten og Asien og Stillehavsområdet. HMSHost er en del af Autogrill Group – verdens førende udbyder af mad- og drikkevarer til folk på farten.

HMSHost Denmark begyndte at operere i 2007 med solide kunstnere Burger King og Murphy’s Pub i Københavns Lufthavn. Som en del af den nordiske tilstedeværelse af HMSHost International, spiller HMSHost Denmark en vigtig rolle i deres vision om at vækste regionen, hvor virksomheden vil bygge videre på deres allerede stærke tilstedeværelse på tværs af Sverige, Finland og Norge.