10.11.2021

CPH: Grønt lys til videre udvikling af Terminal 3

På trods af luftfartens alvorlige økonomiske krise er der tro på fremtiden i Københavns Lufthavn (CPH). Derfor tages næste skridt i den planlagte udvikling af terminalerne med bedre faciliteter og mere plads til flyselskaber, kunder og passagerer. Der er i dag underskrevet kontrakt om totalentreprisen med Per Aarsleff A/S. 

Visualisering af den kommende ankomsthal for bagagen.

 

Efter tre år med forberedelsesarbejde, herunder udgravning samt flytning af veje og installationer er CPH nu klar til at tage det næste spadestik i udviklingen af terminalområdet med blandt andet markant mere plads til bagageudleveringen og paskontrol.


CPH har underskrevet kontrakt med Per Aarsleff A/S om totalentreprisen til 2,1 milliarder kroner over de næste syv år.


”Selvom COVID-19 pandemien har sendt luftfarten ud i den værste krise i mands minde, er vores opgave uforandret: Vi skal skaffe Danmark de bedst mulige forbindelser til hele verden. Pandemien har skærpet den hårde konkurrence mellem Europas lufthavne om at tiltrække ruter og genopbygge. Hvis vi skal fastholde positionen som Nordeuropas førende HUB, skal vi trods den nuværende krise udvikle lufthavnen, så vi kan forblive attraktive for flyselskaber og passagerer”, siger administrerende direktør Thomas Woldbye.


Byggeprocessen er blevet forlænget
Den alvorlige økonomiske krise har betydet, at CPH har udsat og forlænget en række projekter. Det store udviklingsprojekt af terminalerne forventes færdig i 2028, så de første par år vil der være begrænset byggeaktivitet.


”Vi har allerede været i gang med at lave det forberedende arbejde i tre år, og oprindeligt var det planen, at første etape skulle stå færdig i 2023/24. Men på grund af COVID-19 krisen er planerne og budgettet tilpasset de nye tider, så projektet først står klar i 2028,” fortæller Lone Edelbo, udviklings- og projektdirektør i CPH.


Det nye terminalområde er placeret centralt i lufthavnen efter sikkerhedskontrollen mellem Finger B og Finger C. Her skal der opføres cirka 65.000 nye kvadratmeter, mens 15.000 eksisterende kvadratmeter skal ombygges og tilpasses.


Udover mere plads, lys og luft i bagageudleveringen, paskontrollen og terminalområdet skal de nye kvadratmeter også anvendes til kontorer, logistik- og medarbejderfaciliteter, der kan bidrage til at sikre en fortsat effektiv drift af Danmarks største lufthavn.