Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
07.10.2021

CPH: Husk tålmodighed og forberedelse i den travle efterårsferie

Efterårsferien forventes af byde på årets hidtil mest travle rejsedag i Københavns Lufthavn (CPH). Det skyldes ikke mindst charterselskabernes ferierejser til sol og strand, hvor flere har meldt tæt på udsolgt. Det betyder, at der igen er udsigt til mange passagerer i lufthavnen. 

Københavns Lufthavn forventer, at fredag 15. oktober kan blive årets hidtil største rejsedag med op mod 70.000 rejsende. Derfor kigger CPH ind i et par travle ferieuger, hvor passagertallet på enkelte dage kan nå helt op samme niveau, som før pandemien ramte Danmark.

 

I en Corona-tid betyder det, at man skal væbne sig med lidt ekstra tålmodighed og forberede sig grundigt. Og selvom resten af Danmark har smidt mundbindet, er det stadig obligatorisk både i lufthavnen og ombord på flyet. Derfor opfordrer CPH til, at de mange rejsende har styr på både coronapas og øvrig rejsedokumentation:

 

”Vi elsker, når lufthavnen bobler af liv og rejseglæde. Og nu er det så ferietid – først for danskerne, og så holder svenskerne efterårsferie lidt senere i oktober måned”, fortæller Passagerchef Susanne Rose Plum og fortsætter:

”Men når vi bliver lidt flere i terminalerne, er det vigtigt, at man stadig holder afstand og husker, at mundbind er obligatoriske – både her i lufthavnen, men også ombord på flyene”.

 

Ekstra personale og udvidede butiksåbningstider i lufthavnen
Selvom danskerne ikke længere bruger mundbind i det offentlige rum, så følger CPH stadig retningslinjerne fra EASA (EU’s agentur for luftfartssikkerhed), hvilket betyder brug af mundbind i alle EU-lufthavne og hos stort set alle flyselskaber.

 

”Men det er naturligvis helt legalt at tage det af, hvis man eksempelvis besøger et af de 21 åbne serveringssteder; ” siger passagerchefen og tilføjer, at CPH indsætter ekstra personale til at hjælpe passagerne med at få en tryg og sikker start på rejsen. Ligesom over halvdelen af forretningerne i shoppingcenteret igen er åbne, så udover mad og drikke byder shopping centeret i CPH også på 40 specialbutikker, seks kiosker og den store TAX FREE-butik, som har udvidet åbningstiderne.

 

Undersøg dine muligheder hjemmefra
Selvom rigtig mange ting begynder at ligne sig selv, som vi kendte det før pandemien, har antallet af rejsende siden sommeren været under halvdelen af, hvad det var i 2019, før Coronaen ramte. Dertil kommer, at der stadig er vigtigt, at man har styr på sine rejsedokumenter:

 

”Man skal have et gyldigt coronapas eller en negativ test for at komme ud og flyve, og så er det vigtigt at være opmærksom på, at mange ankomstdestinationer kræver særlig dokumentation eksempelvis en indrejseformular (Passenger Locator Form). Det skal man undersøge hos enten rejsebureau eller flyselskab, hvis man er i tvivl,” påpeger Susanne Rose Plum og fortæller og siger:

 

”En lang række flyselskaber har faktisk genåbnet for muligheden for at lave check-in hjemmefra, lige som selvbetjenings check-in i CPH også er muligt hos stadig flere flyselskaber. Dermed kan man komme hurtigere frem til sikkerhedskontrollen og videre ud på sin efterårsrejse”, afslutter hun.