03.07.2020

Succes for seks unge handicappede i CPH

Det handler ofte om at få en chance – og lidt ekstra hjælp for at lykkes. Det har seks unge med kognitivt handicap nu fået papir på. I to år har de på Grøn Service Flexuddannelsen i Københavns Lufthavn passet på de grønne områder og lært at arbejde og arbejde sammen. Det blev i dag belønnet med et flot kompetencebevis hos Glad Fonden. 

Det var også Glad Fonden, der i 2018 tog initiativ til den erhvervsrettede forsøgsuddannelse til unge med kognitivt handicap - unge der hidtil ikke har været plads til i det danske uddannelsessystem. Nu har de i to år været en del af Markservice i CPH, som Lars Faurschou er afdelingsleder af.

Det har været helt fantastisk at følge de unge og opleve, at når de får en chance, så kan de meget mere, end de tror. Vi har sagt ja til at være med til at give de unge mennesker en god uddannelse, så de er langt bedre rustet til at kunne få for eksempel et flexjob bagefter,” siger Lars Faurschou.

Nu får de bevis på deres kompetencer indenfor vedligeholdelse af beplantninger og udearealer i Københavns Lufthavn.

De har blandt andet lært at slå græs, klippe hæk og har fået godt kendskab til årets gang – hvornår klipper vi buske ned, og hvornår gør vi klar til vinteren,” fortæller Lars Faurschou.

Vi har tidligere haft unge mennesker i forskellige forløb hos os – unge, som af forskellige grunde er kørt skævt i livet og ikke har så nemt ved at tage en almindelig uddannelse. Når vi ser dem udvikle sig, mens de er hos os og komme godt videre, glæder det ikke kun mig, men alle i afdelingen. Vi synes jo, vi har verdens bedste arbejdsplads, og den vil vi gerne dele ud af. Hos os har vi job, hvor man skal bruge sine hænder, derfor synes jeg også, vi har et ansvar både i vores afdeling og i lufthavnen til at bidrage, hvor vi kan,” siger Lars Faurschou.

HR-direktør i CPH, Kirstine Bergenholtz, kalder projektet fantastisk: ”Vi har en ambition om større mangfoldighed i CPH. Det er samarbejdet med Glad Fonden et godt eksempel på. Her bidrager vi til en vigtig samfundsagenda og viser, at mangfoldighed også skaber værdi for os som arbejdsplads. Jeg synes, det er et fantastisk projekt, og jeg er stolt af at have kolleger, der har gjort det hele muligt.

I alt har næsten 100 unge fået tilbudt en 2-årig Flexuddannelse indenfor enten detail, lager, køkken eller grøn service. Forsøgsuddannelsen udvikles i et samarbejde mellem virksomheder, Glad Fonden og Aarhus, Esbjerg og Københavns Kommuner. Uddannelsen realiseres med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond og medfinansiering fra de kommuner, der har unge indskrevet på uddannelsen. Udover de projektbærende kommuner drejer det sig om Gentofte, Tårnby, Brøndby, Ishøj og Vallensbæk Kommune. De første elever afslutter i juni 2020, de næste december 2020 og det sidste hold juni 2021.

Til venstre: Glad Fondens Direktør Mikkel Holmbäck. Til højre: Børne- og ungeborgmester Jesper Christensen

 


Grøn service holdet

Øverst: De unge får overrakt grøn service eksamensbevis. Nederst: Grøn service holdet

Om Glad Fonden

Glad leverer produkter og ydelser indenfor medier, kultur, design, køkken, service og uddannelse. Alle virksomheder er baseret på et tæt samarbejde mellem mennesker med og uden handicap. Glad tror på, at mennesker med forskellige forudsætninger er et aktiv, der kan gøre det samfund, vi bor i rigere, gladere og mere inspirerende. Med 320 ansatte og 150 elever er Glad en af Danmarks største socialøkonomiske virksomheder. Glad har lokalafdelinger i København, Aarhus, Esbjerg, Aabenraa, Vejen og Ringsted.