27.02.2020

Driftsdirektør Kristian Durhuus stopper i CPH

Københavns Lufthavne (CPH) lancerede i efteråret 2019 en ny strategi for at omstille virksomheden til at kunne drive fremtidens lufthavn - bl.a. for at bidrage til en grundlæggende grøn omstilling af luftfarten, være i front med at skabe de bedste passageroplevelser og med en gennemgående digitalisering af hele operationen. 

CPH igangsætter nu næste fase af eksekveringen af den nye strategi. Det er i den forbindelse besluttet, at der over de kommende måneder skal ske en organisatorisk tilpasning, hvor topledelsens opgaver skal ændres til at matche strategiens fokus.

Den nuværende stilling som driftsdirektør (COO), som Kristian Durhuus siden 2011 har varetaget, vil blive ændret. Det betyder, at Kristian Durhuus fratræder sin stilling i CPH.

I løbet af sin ansættelse i CPH har Kristian Durhuus været ansvarlig for bl.a. bagagehåndtering, security, trafik og en række kunderettede funktioner. Fokus har været på at gøre CPH til en af Europas mest effektive og brugervenlige lufthavne. En mission, der i den grad er lykkedes. Det har senest har resulteret i, at den generelle passagertilfredshed med serviceniveauet, faciliteterne og rejsen er steget til rekordniveau.

"Det har været et privilegium at arbejde sammen med så mange dedikerede kolleger i lufthavnen. Jeg er stolt over de resultater, vi i samarbejde med flyselskaber og øvrige partnere har skabt for passageroplevelsen og som har ført til, at CPH har vundet internationale priser og anerkendelse for at være en af verdens bedst drevne. Nu organiseres ledelsen på en ny måde, og det er derfor også for mig et godt tidspunkt at give stafetten videre på," siger Kristian Durhuus.

CPH's administrerende direktør Thomas Woldbye takker Kristian Durhuus for indsatsen.

"Kristian Durhuus har opbygget og drevet en imponerende driftsorganisation gennem sine ni års ansættelse i CPH. Den indsats har været med til at gøre CPH til en lufthavn i verdensklasse. Jeg vil gerne takke Kristian for indsatsen og ønsker ham alt godt i fremtiden. Vi vil inden for en nær fremtid endeligt konkludere på, hvordan vi fremover bedst organiserer os, så vi er bedst muligt indrettet til at eksekvere vores nye strategi," siger Thomas Woldbye.