Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
11.12.2020

Lokale børn planter fremtidens træer

Tidligere på året nedlagde Københavns Lufthavne A/S sit fordelsprogram, og medlemmerne fik mulighed for at donere deres opsparede points til et godt formål. Det har udmøntet sig i 392.414 kr., til Landsorganisationen Plant et Træ. Pengene bliver i de kommende måneder omsat til cirka 40 frugtplantager i Tårnby og Dragør Kommuner til gavn for både børn, natur og de næste mange generationer. 

Den 7. december blev skovlen så sat i jorden, og den første af mange frugtplantager i Tårnby Kommune blev plantet. Børn og pædagoger fra Børnehaven Eskebøl Allé trak nemlig i arbejdstøjet sammen med kommunens gartner. I skøn forening fik de plantet både æble- og pæretræer samt brombærbuske på institutionens legeplads.

”Vi ved, at vores nabokommuner, ligesom vores lufthavn, er hårdt ramt af Coronakrisen. Så vi synes, at det er vigtigt, at vi fortsat har fokus på at være en ansvarsfuld medspiller i vores lokalsamfund, og derfor er jeg personligt rigtig glad for, at vores passagerer har valgt at donere deres point til træplantning. En flot donation, som vi sammen med Plant et Træ har haft et stort ønske om, skulle gå til vores nabokommuner for netop at understøtte vores nære lokalsamfund” fortæller Thomas Woldbye, adm. direktør i CPH.

Nabobørn skal lære om naturen
Plant et Træ arbejder ikke kun for at plante flere træer i Danmark, men ser det også som en vigtig opgave at lære børn og voksne om de forskellige træer, der plantes. Derfor kommer træerne med en læringspakke, der indeholder bøger om den danske natur og dyrene, der lever i den. Men i anledningen af julens komme, benyttede landsformand Jens Døssing fra Plant et Træ lejligheden til også at begave alle børnene i børnehaven med et lille grantræ:

”Tårnby Kommune står i en situation med en udfordret beskæftigelse på grund af tilbagegangen af flyrejsende i Københavns Lufthavne. Derfor er det særligt for Plant et Træ, at vi kan være med til at bidrage med et dejligt træplantnings- og læringsinitiativ til alle de børneinstitutioner, der har ønsket det, samtidig med at der også plantes træer på udvalgte torve, pladser, hjørner og parker i Tårnby Kommune”, påpeger Jens Døssing, og begejstringen for initiativet deles også af kommunens borgmester Allan S. Andersen (S):

”Grønne åndehuller er altid gode. Så derfor er denne gave helt fantastisk for os. Vi glæder os meget over, at lufthavnens passagerer har haft lyst til at gøre vores kommune endnu grønnere, og så er det bare godt, at vi i et godt samarbejde er lykkes med at få inkluderet en lang række af vores institutioner, så børnene tidligt får forståelse og respekt for den verden, vi lever i”, siger borgmesteren.

I løbet af de næste måneder vil der i Tårnby Kommune blive plantet yderligere cirka 32 frugtplantager og andre træer i kommunens daginstitutioner, SFO’er, skoler, klubber og andre fritids- og kulturinstitutioner. Også Dragør Kommunes daginstitutioner kan i begyndelsen af 2021 se frem til at få leveret træer og buske, som de i fællesskab kan plante, se gro og høste frugterne af.

 

FOR YDERLIGERE OPLYSNINGER:

Kommunikationsrådgiver
Kevin Arildtoft Moer
Københavns Lufthavne A/S
+45 21 44 33 05
kevin.arildtoft@cph.dk