24.06.2019

Sommeren 2019 kan blive rekordernes sommer i CPH

Der bliver særdeles sommertravlt i terminalerne i Københavns Lufthavn. Der forventes 37 dage med flere end 100.000 rejsende i de tre sommermåneder. Der er tre gode råd til de ferierejsende: forberedelse, tålmodighed og godt humør. 

Du er ikke alene, når sommerferien starter i Københavns Lufthavn. Der forventes omkring ni millioner rejsende i de tre sommermåneder fra juni til og med august.

”Derfor er det vigtigt at have det gode humør og lidt tålmodighed med på rejsen og have forberedt så godt som muligt hjemmefra og pakket håndbagagen rigtigt, så det er nemt at komme igennem sikkerhedstjekket, ” fortæller driftsdirektør i Københavns Lufthavn Kristian Durhuus.

I sikkerhedskontrollen er der etableret et par særlige spor til familier med børn under 12 år.

”Det er vigtigt, at de mange børn også får en god oplevelse igennem sikkerhedstjekket. Børnene ved ofte ikke, hvad der skal ske og kan blive lidt utrygge ved situationen og de mange mennesker. Derfor har vi oprettet særlige spor for familier med børn under 12 år, så børnene og deres forældre kan komme igennem i deres eget tempo,” siger driftsdirektør i Københavns Lufthavn, Kristian Durhuus.

Det er ikke kun i Danmark, at sommeren er den mest travle rejsetid på året. Det gælder i hele Europa og ikke mindst i luftrummet, hvor der i perioder vil være trafik-køer på luftvejene gennem Europa – ikke mindst over Tyskland og Frankrig, hvor der mangler flyveledere.

”Sammen med flyveledelsen i Naviair gør vi alt for at mindske generne ved sommerens mange forsinkelser. Vi prøver at få de mange forsinkede fly afsted igen så hurtigt som muligt. Men vi slipper desværre ikke for forsinkelser. Så her er det også vigtigt med lidt godt humør. Man er på vej på ferie, og man skal nok komme frem,” siger Kristian Durhuus.

Sommerferien starter for alvor den 28. juni, hvor der forventes 108.300 rejsende. Ifølge prognoserne vil der i år være flere rejsedage med flere end 110.000 passagerer.

Den hidtidige rekord for årets mest travle dag blev sat den 25. juni sidste år med 109.399 rejsende. I år ser den mest travle dag ud til at falde tirsdag den 16. juli med 111.500 passagerer.

De fem mest travle sommerdage

  • Fredag 28. juni: 108.300
  • Mandag 15. juli: 110.100
  • Mandag 22. juli: 110.300
  • Tirsdag 9. juli:     110.500
  • Tirsdag 16. juli:   111.500

 Gode råd til rejsen:

  • Tjek dit pas ikke er udløbet.
  • Har du børn under 12 år, så kan du bruge børnefamilie-sporene i Sikkerhedskontrollen.
  • Tjek håndbagagen for lommeknive, sakse og andre skarpe genstande og husk at pak dine væsker i en gennemsigtig, genlukkelig pose. Væsker over 100 ml. må ikke medbringes i håndbagagen.
  • Pak væsker og elektronik øverst i håndbagagen, så du nemt kan tage det ud og ligge det i bakker.
  • Check in hjemmefra, hvis det er muligt – så sparer du tiden i lufthavnen
  • Følg dit fly på Cph.dk eller på app’en CPH Airport – så får du altid opdateringer om ændringer på din rejse, og hvilken gate du skal til.
  • Skal du rejse uden for Schengen-området, skal du igennem paskontrollen. Det er derfor en god idé at holde øje med ventetiden i paskontrollen. Det kan du gøre, når du følger dit fly på cph.dk eller på app’en CPH Airport.