18.06.2019

CPH sommerråd: Book parkering i god tid, hvis du tager bilen i lufthavnen

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Derfor opfordres de rejsende til at reservere parkering på forhånd, hvis man vil være sikker på en plads tæt på terminalerne i de mest travle perioder. Lufthavnen har besluttet at bygge flere P-pladser. 

Der er rift om lufthavnenes 10.690 p-pladser i den travle sommerferie og i ugerne omkring efterårsferien. Derfor opfordres både ferie- og forretningsrejsende til at booke parkering online i god tid inden rejsen, hvis man vil være sikker på, at få den parkering, man ønsker.

Størst sommertravlhed vil der være her i juni måned og de første uger i juli, viser lufthavnens prognoser for parkeringen i 2019.

"Vi kan se, at danskerne de senere år har spredt deres ferie mere ud i hele perioden fra juni til august. Det betyder, at der her i sommeren 2019 også er flere forretningsrejsende, der typisk har brug for parkering tirsdag, onsdag og torsdag. Så for alle typer rejsende, vil det være en god ide at reservere en plads i så god tid som muligt," lyder opfordringen fra kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard.

Med det voksende behov for parkeringspladser er det også besluttet, at der skal bygges et helt nyt parkeringshus og dermed samlet få etableret cirka 1.250 nye parkeringspladser inden for de næste år.

Kom i ekstra god tid
Kører man i lufthavnen uden at have reserveret P-plads risikerer man at skulle bruge en del tid på at finde plads, når der er mest travlt. Det kan være en stressende oplevelse.

Selv om man har reserveret parkering, er det stadig en god ide at komme i ekstra god tid, så der er tid til at komme af med sin bil. På rejser til Europa anbefaler flyselskaberne typisk at man skal være klar inde i lufthavnen to timer før afgang, på lange rejser ud af Europa 3 timer før.

En af grundene til sommerens ekstra tryk på parkeringen er byggeriet af det kommende Comfort Hotel og konferencecenter, der skal ligge ved siden af Clarion Hotel, hvor der i dag er parkeringsplads. Det betyder, at de pladser mangler indtil hotellet og den kommende parkeringskælder er færdig i 2020.

"Hvis man ikke har booket parkering, så kan lufthavnen på de mest travle dage ikke garantere, at man kan få præcis den parkering, man ønsker. Her er det så endnu mere vigtigt at komme i god tid. Vi gør alt, hvad der muligt, for at finde en plads til bilen," siger Peter Krogsgaard.

 

FAKTA

  • Der er i dag 10.690 i CPH fordelt på 11 parkeringshuse og pladser.
  • Af dem er 4.679 budgetparkering, 1.982 standard, 1.032 standard+ og 2.998 "DIRECT" pladser lige ved terminalerne.
  • Mens det nye hotel bygges ved siden af Clarion Hotel inddrages knap 600 pladser. De pladser er lufthavnen godt i gang med at finde midlertidig erstatning for i og omkring lufthavnen.
  • I forbindelse med det nye hotel bygges også en p-kælder med 600 pladser. De er klar næste år
  • Man kan booke parkering på cph.dk og i lufthavnens app, CPH Airport.
  • Det er besluttet at bygge et nyt P-hus og etablere cirka 1.250 flere p-pladser i lufthavnen