4/12/2019

Danskerne rejser langt væk i påsken

Københavns Lufthavn får særdeles travlt med at sende soltrængende rejsende afsted henover påskeugen. Over 1 million rejser på påskeferie i disse dage, og det er især de lange rejser, der hitter i år. 

Sidste år blev rejsende i Københavns Lufthavn mødt af masser af andre rejsende med varmt overtøj og lange ski på bagagevognene.
I år kommer det til at være et helt andet syn, når påskerejserne begynder. Turen går nemlig til sol og varme, og især de lange rejser til Asien hitter.

”Vi kan se på de rejser, der allerede er booket, at påsketuren går til to typer destinationer. Det er storbyferierne, hvor der allerede nu er lidt varmere end herhjemme, som trækker mest, men vi ser også en rejsetendens til de lange internationale flyvninger, hvor vores rejsende har taget et par ekstra fridage og flyver til Thailand, ligesom mange rejser via Mellemøsten til eksempelvis Bali, Vietnam og andre eksotiske rejsemål,” fortæller Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Flere end 1 million rejsende
At danskerne har set muligheden for at tyvstarte påsken i år, kan ses på de dage, der bliver store rejsedage i Københavns Lufthavn. Højtidens absolutte største rejsedag bliver nemlig fredag den 12. april, hvor der for første gang i år er flere end 100.000 rejsende.

”Flyselskaberne kommer til at sende rigtig mange rejsende afsted og tage imod næste lige så mange. Lige nu siger vores prognose, at der kommer godt 100.000 rejsende på dén dag alene. Og vi er selvfølgelig klar til påsken, så vi kan give alle flyselskabernes rejsende en god oplevelse, når de kommer på besøg i vores lufthavn,” konstaterer den kommercielle direktør.

Når de mange rejsende vender hjem i slutningen af påsken, forventer lufthavnen størst travlhed på 2. påskedag. Her kommer omkring 90.000 rejsende til at gå gennem dørene i lufthavnen. Men også fredag den 26. april og søndag den 28. april bliver travle dage.

I påsken – fra 11. april til og med 22. april – forventer lufthavnen, at flere end 1 million mennesker vil rejse gennem CPH.

Gode råd hvis du skal ud at rejse i påsken

  • Check ind hjemmefra, hvis du har mulighed for det.
  • Pak håndbagagen, så den er klar til sikkerhedstjekket. Læg væsker og elektronik øverst, så det er nemt og hurtigt at tage op. Husk, at væsker kun må være i små beholdere på 100 ml og alle væsker skal kunne være i én pose på 1 liter. Posen får du inden sikkerhedskontrollen. Gør væskerne klar til at kunne komme i posen.
  • Hvis du skal rejse langt, er det en god idé at tage behageligt tøj og sko på til flyveturen.

De største rejsedage i påsken bliver:

Dato

Antal estimerede rejsende

Torsdag 11. april

95.000

Fredag 12. april

105.000

Onsdag den 17. april

90.000

Søndag den 21. april (Påskedag)

84.000

Mandag den 22. april (2. påskedag)

90.000