Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
14.01.2019

English please - London og New York er de mest populære destinationer

30,3 millioner rejste gennem Københavns Lufthavn i 2018. London er stadig suverænt største destination med knap 2,3 millioner rejsende. På de direkte flyrejser ud af Europa, er New York i førertrøjen. Når det gælder sol-ferier er Spanien favorit. Tyrkiet er årets højdespringere. På de lange solrejser er Thailand i top. 

Yes. Danskerne er verdens femte bedste til at tale engelsk, udover de engelsktalende lande naturligvis. Men der burde være gode muligheder for at rykke endnu højere op på ”EF Education First” listen, hvis man ser på årets rejsevaner.

”Danskerne kan ikke få nok af hverken London eller New York. Udover at det er to spændende metropoler med talrige tilbud om kultur, underholdning, historie, mad og sport, så spiller det engelske også en rolle. Alt er lidt nemmere, når man på en storbyferie forstår sproget og kan læse både skilte, aviser og menukort,” siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

London er trods en mindre tilbagegang på 2 procent stadig den suverænt største direkte rute til og fra Københavns Lufthavn med 2,3 millioner rejsende. Samlet er Storbritannien største rejseland med 3 millioner passagerer.

På årets top 10 liste ligger også byer som Frankfurt, Helsinki, Amsterdam og Paris. At de ligger så højt skyldes blandt andet, at mange flyver fra CPH via de andre store lufthavne og videre ud i verden.

1,1 millioner flere rejsende i 2018
Samlet rejste 30,3 millioner til og fra Københavns lufthavn i 2018, svarende til godt 1,1 millioner flere rejsende end i 2017.

Når det gælder flyrejsen sydpå er Spanien topscore og nummer to på listen med 2,6 millioner rejsende.  Malaga voksede med 6,2 procent til 604.000 rejsende og en plads på top 10 listen.

Lidt længere nede af listen følger Barcelona med 491.000 og Palma de Mallorca med 418.000. Alicante og Grand Canaria er også blandt destinationer med flere end 100.000 rejsende med henholdsvis 266.000 og 238.000 rejsende.

”Spanien har virkelig noget for enhver smag og pengepung, uanset om ferieønskerne står på kultur og gastronomi i verdensklasse eller sol og afslapning i trygge omgivelser,” vurderer Peter Krogsgaard.

Også Tyrkiet gjorde i 2018 comeback efter flere års tilbagegang med 15 procent flere passagerer. Istanbul voksede med 4,0 procent til 502.000 rejsende. Sommerdestinationerne Antalya og Gazipasa voksede med henholdsvis 35 og 73 procent til samlet 215.000 rejsende.

Stor vækst på rejser udenfor Europa
På de lange direkte flyrejser fra København og ud af Europa, er New York årets største destination med 387.000 rejsende, en vækst på 6,2 procent.

”Der er i dag 10 direkte ruter fra byer i USA til Københavns Lufthavn. Det er stærkt medvirkende til, at vi sidste år rundede en million amerikanske ferie- og forretningsrejsende, der flyver til Danmark,” fortæller Peter Krogsgaard.

”Når danskerne rejser ud af Europa på jagt efter sol og varme står der Asien og især Thailand på boardingpasset,” fortæller han.

Der fløj 269.000 på de direkte ruter til Bangkok og 65.500 til Phuket og Krabi. Dertil de titusinder, der flyver til Thailand via Dubai eller Doha i Mellmøsten. Samlet fløj der 670.000 på ruterne til de to golfstater, hvoraf de fleste skifter fly og rejser videre til Asien eller Afrika.

Også trafikken til Kina voksede med 10 procent til 314.805 passagerer. Det skyldes ikke mindst udvidelsen på ruten til Beijing, hvor Air China nu også flyver sammen med SAS. Antallet af passagerer på ruterne til Kinas hovedstad voksede med 20 procent i 2018.