28.06.2018

Københavns Lufthavn sender børnene godt afsted på sommerferie

Københavns Lufthavn er klar til at tage imod de mange danske familier, der flyver på ferie, når skolernes sommerferie officielt begynder i morgen. Lufthavnen har i år oprettet to dedikerede familiespor i sikkerhedskontrollen, så børnefamilierne i ro og mag kan komme igennem sikkerhedstjekket. Sommerferien vil også byde på en række særlige aktiviteter for børn i lufthavnen.  

Rekordmange danskere flyver på sommerferie fra Københavns Lufthavn denne sommer, og de travleste rejsedage starter allerede i morgen, når både danskere og sydsvenskere flyver på sommerferie. Når tusindvis af rejsende skal igennem lufthavnen, skaber det selvfølgelig også ekstra tryk på sikkerhedskontrollen, og Københavns Lufthavn har derfor oprettet to dedikerede familiespor til alle børnefamilier i højsæsonen.

”Det er vigtigt, at de mange rejsende børn også får en god oplevelse igennem sikkerhedstjekket. Børnene ved ofte ikke, hvad der skal ske og kan blive utrygge ved situationen. Derfor har vi oprettet familiesporene i højsæsonen, hvor der er mere travlt end normalt, så børnene og deres forældre kan komme igennem i deres eget tempo,” siger driftsdirektør i Københavns Lufthavn, Kristian Durhuus.

Familiesporene er åbne fra den 25. juni til den 12. august i tidsrummet kl. 05.00 – 20.00 i begge sider af sikkerhedskontrollen.

Kagebagning og VM i børnehøjde
Sommeren bliver den travleste nogensinde i Københavns Lufthavn, hvor man forventer 55 dage med mere end 100.000 rejsende. I perioden mellem den 29. juni og den 12. august, som er skolernes sommerferie, er rigtig mange af de rejsende børn, og lufthavnen gør i år lidt ekstra for, at netop de får en god start på sommerferien.

”Sommerferien er lidt ligesom juleaften for os i lufthavnen. Det er vores absolutte højsæson og også her, vi har allerflest børn igennem, der glæder sig til at komme på ferie med deres familie. Vi ved, at det for de fleste børn er noget ganske særligt at skulle ud og flyve, og vi vil derfor gerne bidrage til, at de får den bedste start på rejsen,” siger Kristian Durhuus.

Imorgen den 29. juni kl. 14.00-17.00 sender lufthavnen de første mange børn afsted på sommerferie sammen med vinderen af Den Store Bagedyst, Tobias Hamann. Tobias vil stå ved Lagkagehuset i Finger A og bage kager til børnene og andre rejsende. Derudover vil der i løbet at sommeren være VM for børn på Nytorv i Terminal 3, uddeling af muleposer med gode ting til sommerferien og en LEGO brandmand, der ønsker alle børn en god ferie.

Gode råd til rejsen gennem lufthavnen
Københavns Lufhavn har sat alle mand ind for at sikre, at de mange sommerferierejsende kommer godt afsted – og hjem igen. Men det er altid en god idé at forberede sig godt hjemmefra, inden man skal igennem lufthavnen.

  • Husk at tjekke, at dit pas ikke er udløbet.
  • Tjek håndbagagen for lommeknive, sakse og andre skarpe genstande og husk at pak dine væsker under 100 ml. i en gennemsigtig, genlukkelig pose. Væsker over 100 ml. må ikke medbringes i håndbagagen. Pak væsker og elektronik øverst i håndbagagen, så du nemt kan tage det ud og ligge det i bakker.
  • Følg dit fly på Cph.dk eller på app’en CPH Airport – så får du altid opdateringer om ændringer på din rejse, og hvilken gate du skal til.
  • Skal du rejse uden for Schengen, så skal du igennem paskontrollen. Det er den første sommer med de nye EU-regler for paskontrol, der betyder at alle pas skal scannes. Det er derfor en god idé at holde øje med ventetiden i paskontrollen. Det kan du gøre, når du følger dit fly på cph.dk eller på app’en CPH Airport.