12.06.2018

CPH-trafiktal: 2,7 mio. passagerer i rekordtravl maj måned

Det blev en rekordtravl maj måned i Københavns Lufthavn med 2.750.395 passagerer, to nye direkte flyruter til Asien og hele fem dage med flere end 100.000 rejsende gennem terminalerne på ét døgn. Også lufthavnen vokser med markante udvidelser. 

Det fremragende sommervejr i Danmark har ikke dæmpet den voksende rejselyst. Antallet af passagerer i Københavns Lufthavn voksede med 6,4% i forhold til maj måned sidste år. I alt rejste 2.750.395 passagerer gennem terminalerne - det højeste antal nogensinde.

"Der er i maj vækst på stort set alle områder: på indenrigstrafikken, på transfertrafikken, på de korte ruter i Europa og på de lange direkte ruter fra København og ud af Europa. Så efter nogle rolige vintermåneder er vi for alvor tilbage på vækstsporet. År til dato er antallet af passagerer vokset med 2,4% til 11,5 mio.," siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Mens ruteflyvningen har været upåvirket af den usædvanligt varme og solrige maj, så har det gode vejr dog til en vis grad ramt de rene charterflyvninger. Her er der en tilbagegang på 6%. Men ellers er der vækst over hele linjen, og det kan både ses og mærkes.

Der var i maj fem rejsedage med flere end 100.000 rejsende. Den travleste dag blev fredag den 18. maj med 102.350 rejsende.

For fem år siden var der 89.987 rejsende på den travleste dag, den 27. juni. I år forventes den mest travle dag at falde i juli med flere end 114.000 rejsende.

Lufthavnen har vokseværk
Mens antallet af passagerer vokser, så vokser også lufthavnen med en række markante udbygninger midt i de mest travle passagerområder.

Mandag blev den nye genvej fra metroen til sikkerhedskontrollen og SAS Fast Track indviet: Danmarks længste indendørs gangbro. Det vil give langt mere plads på gulvet i den travle Terminal 3.

I fredags blev første del af udvidelsen af passagerområdet mellem Finger A og B efter sikkerhedskontrollen klar. Det betyder mere plads til de sommerrejsende. Når projektet er helt afsluttet, vil der være 4.000 ekstra kvadratmeter til primært ekstra gangplads og siddepladser. Dertil 24 nye serveringssteder og butikker.

"Det er naturligvis frustrerende, mens det står på, med byggevægge og omveje, som udfordrer den gode rejseoplevelse, vi ønsker at give. Men vi gør det for at forbedre CPH, og her vil jeg meget gerne takke passagererne for at udvise tålmodighed, mens vi udvider og udbygger," siger Thomas Woldbye.

Der var i maj ikke kun travlhed med at få passagererne bedst muligt gennem terminalerne, men også med åbning af nye langdistanceruter ud af Europa.

De interkontinentale ruter står for den største del af væksten. I maj voksede antallet af rejsende på de lange ruter med 7,2%. Og væksten ser ud til at fortsætte.

Maj bød på to markante nye ruter: Den 2. maj åbnede Cathay Pacific en direkte rute til Hongkong, og den 30. maj åbnede Air China en direkte rute til Beijing.

Download Excel