15.05.2018

Nu åbner Skandinaviens første Pret A Manger i Københavns Lufthavn

Den britiske café- og takeaway-kæde, Pret A Manger, har længe haft mange danske fans og åbner nu for første gang i Skandinavien. Det bliver både i en stor udgave i forbindelse med Københavns Lufthavns udvidelse af området i Terminal 2 før sikkerhedskontrollen samt i en mindre version ved opgaven til metroen i Terminal 3. 

Onsdag den 7. februar åbner Pret A Manger for første gang i Skandinavien med intet mindre end to caféer i Københavns Lufthavn.

Den britiske kæde er kendt for deres frisklavede mad med gode råvarer og økologiske kaffe og har længe været på ønskelisten for både danske og internationale rejsende i Københavns Lufthavn. Tre ud af fem rejsende i lufthavnen shopper og spiser på rejsen, og blandt dem er der særlig stor efterspørgsel på sunde og budgetvenlige måltider på farten:

”Vi gennemfører hvert år mange tusinde passagerinterviews, og det har blandt andet været et stort ønske fra de rejsende at få flere sunde, nemme og prisvenlige alternativer. Pret A Manger er netop kendt for deres sunde og varierede udvalg af to-go-mad og drikke, og imødekommer mange af de ønsker, de rejsende har – blandt andet flere sunde, veganske og vegetariske alternativer,” siger Lise Ryevad, der er Director for Airport Sales i Københavns Lufthavn.

Den 7. februar åbner den største af de to cafeer i Terminal 2 før sikkerhedskontrollen, som vil have plads til hele 160 gæster. Her kan de mange besøgende, der skal hente eller sende venner, familie eller kollegaer godt af sted på rejsen få en kop kaffe og en snack, mens de venter. Dagen efter åbner den mindre café i Terminal 3, hvor man kan få en hurtig frisk bid mad med på farten. Begge enheder vil servere Pret A Mangers populære sandwiches, salater, wraps, bagværk, yoghurt, frisk frugt og snacks samt juices, smoothies og økologiske kaffe.

“Det kan være svært at finde et hurtigt, sundt og friskt måltid på farten, og vi er glade for at kunne være med til at gøre det endnu lettere for passagerne i Københavns Lufthavn. Det er spændende for os at kunne åbne i Skandinavien for første gang, og det giver os mulighed for at introducere lækker, dansk bacon i nogle af vores opskrifter for første gang,” siger Michael Haley, Director of Partnerships hos Pret A Manger.

Samarbejde med Københavnsk velgørenhedsorganisation

Pret A Manger åbnede i London i 1986 og har siden arbejdet for at forbedre forholdene for hjemløse ved at donere overskydende mad fra butikkerne. Som led i denne indsats vil de to nye enheder i Københavns Lufthavn ligeledes samarbejde med organisationen, Morgencafé for hjemløse, som hver dag vil afhente den overskydende mad Pret A Mangers butikker. Morgencafé for hjemløse arbejder for at nedsætte antallet af hjemløse og forbedre forholdende for socialt udsatte.

Et internationalt brand i lokalt selskab

Åbningen af Pret A Manger sker som led i en større ombygning af Terminal 2 før sikkerhedskontrollen, hvor der udvides med ca. 1.000 m2. Det nye område vil invitere afgående passagerer samt alle, som henter og bringer, til at nyde et roligt øjeblik i de lyse, skandinaviske omgivelser, hvor der bl.a. også vil være flere siddepladser og opladningsmuligheder. Udvidelsen tæller i alt fem nye spisesteder af både lokale danske brands som Riccos Kaffebar, 42Raw, WOK, Bar Jacobsen samt Pret A Manger og skal tilgodese de rejsendes forskellige præferencer i smag og budget.

"Vi ved, at mad og drikke er vigtige for vores rejsende, og at der er mange, der ønsker forskellige valgmuligheder. Derfor er vi naturligvis glade for, at Pret A Manger har valgt lufthavnen som det første sted i Skandinavien at åbne. Danmark er kendt for et stort udbud af gastronomi, og det er vigtigt for os, at Københavns Lufthavn afspejler samme kvalitet og alsidighed, og imødekommer de rejsendes forventninger og behov," siger Lise Ryevad.

Pret A Mangers café i Terminal 2 vil være åben hver dag fra kl. 04:30 til kl. 22:00 og caféen i Terminal 3 vil være åben hele døgnet hver dag. Pret A Manger har valgt at indgå samarbejde med HMSHost, der i dag driver en række spisesteder i Københavns Lufthavn. De to selskaber vil arbejde tæt sammen om at tilpasse udbuddet i de nye enheder, så de både fastholder det kendte udbud og kvalitet og samtidig har et unikt dansk præg, eksempelvis ved at bruge lokale råvarer.

Om Pret A Manger

Pret A Manger åbnede i London i 1986. Pret A Mangers sandwich, salater og wraps produceres hver dag friskt i butikken ved brug af naturlige råvarer. Maden har ikke en "salgsdato”, da Pret A Manger donerer overskydende mad til lokale velgørenhedsorganisationer. Pret A Manger har i øjeblikket ca. 500 butikker i otte lande.

Om HMSHost International

HMSHost er førende inden for spiseoplevelser i rejse-venues og er en del af Autogrill Group. HMSHost driver internationale mærker og proprietære brands i mere end 100 lufthavne over hele verden. Gennem sin HMSHost International division har virksomheden operationer i mere end 41 lufthavne i hele Europa, Mellemøsten, Asien og Stillehavet.

For yderligere information, kontakt venligst:

Københavns Lufthavn
Louise Koldsgaard Rasmussen, 
Senior Brand Manager i Københavns Lufthavn, 
På mobil +45 50 51 62 54 eller e-mail: louise.rasmussen@cph.dk

Pret A Manger
Ellie Ciccone-Hughes, 
PR Assistant hos Pret A Manger,
På tlf. +44 7825 866786, eller e-mail: ellie.CicconeHughes@pret.com
Eller læs mere på www.pret.co.uk

HMSHost International 
Marlijn van Straaten
Director of Marketing & Communications hos HMSHost International
På e-mail: marlijn.straaten@hmshost.net

Presse billeder