01.03.2018

Natten til onsdag blev 36 meter stålbro løftet ind i lufthavnens travle Terminal 3

Til sommer står en 100 meter lang og næsten 190 ton tung indendørs stålbro færdig i Københavns Lufthavn. Den bliver Danmarks længste indendørs gangbro og giver passagererne en genvej fra metroen til sikkerhedskontrollen og SAS Fast Track. Natten til onsdag blev de første 36 meter løftet på plads gennem et stort hul i væggen i Terminal 3. 

Der var livlig aktivitet i Terminal 3 i nat, da en moppedreng af en stålkerne blev løftet ind som begyndelsen på konstruktionen af Danmarks længste gangbro. Broen, der skal ende med at svæve oppe under loftet, er et stykke spektakulært ingeniørarbejde.

12 ingeniører og byggeteknikere var på en større opgave, da de første 36 meter af den nye 100 meter lange og fem meter brede indendørs bro i stål skulle på plads inde i terminalen. Ingeniørerne og håndværkerne skal fremover ikke bare arbejde ii døgndrift, men også i flere etaper for at genere de 70.000 rejsende, der hver dag går gennem terminalen, mindst muligt.

  • Nattens opgave var at løfte de tonstunge elementer sikkert og præcist ind, så de står klar til om et par uger at blive hejst op på søjlerne i terminalen.
  • Hver eneste meter af stålkernen vejer i sig selv omkring 1 ton, og hele broen kommer til at veje knapt 190 ton.
  • De to næste etaper kommer i hhv. april og maj, hvor de to sidste stålkerner løftes ind. Den 8. juni indvies Danmarks længste indendørs gangbro.

Københavns Lufthavn forventer, at flere millioner rejsende årligt vælger den nye genvej, der gør det lettere for de mange passagerer, der i dag rejser uden indchecket bagage og som selv checker ind på mobil eller PC. De behøver ikke gå ned til check-in-området, men kan gå direkte til sikkerhedskontrollen – og de vil derfor få stor glæde af den nye gangbro. Det frigiver samtidig en masse plads på det travle terminalgulv til de ankommende passagerer og til dem, der skal videre til check-in og Terminal 2.

Broen er en afgørende del af den store ombygning og udvidelse af Terminal 3 - et projekt til i alt 250 millioner kroner.

Pressekontakt

Send evt. spørgsmål til presseansvarlig Marie Scott Poulsen på marie.poulsen@cph.dk 

Man kan downloade billeder af nattens arbejde her.