Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
13.12.2018

Fransk vokseværk i CPH: easyJet åbner rute til Nantes

Antallet af direkte ruter fra franske rejsemål til CPH er vokset fra syv til 10 på to år. Til foråret bliver Nantes føjet til rutekortet, når easyJet begynder at flyve til den historiske by ved Loire-floden. Det betyder ikke kun flere rejsemuligheder for danskere og sydsvenskere, men også flere franske turister i Danmark. 

Når easyJet til foråret åbner en direkte rute fra deres nye base i storbyen Nantes, vil der være direkte ruter mellem 10 franske byer og København.

”Nantes er et utroligt spændende rejsemål for danskere og sydsvenskere, ligesom København er et attraktivt rejsemål for franske turister. Derfor tror vi, at der er passagergrundlag for de samlet fem ugentlige afgange til og fra den nordvestfranske storby,” fortæller Peter Krogsgaard.

Samme historie fortæller VisitDenmarks overnatningstal. I år er antallet af franske overnatninger i hovedstaden vokset med 18 procent og har rundet 200.000.

Det større ruteudbud betyder, at man fra foråret 2019 kan flyve fra CPH direkte til Nantes, Paris, Lyon, Nice, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Mulhouse, Biarritz samt Bastia på Korsika.

”Rejselysten mellem Danmark og Frankrig er vokset ganske pænt det seneste år. Fra foråret 2019 forventer vi en passagervækst på mere end otte procent på ruterne – og det er både danskere, der flyver sydpå, og franskmænd, der tager på storbyferie i København,” fortæller Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

easyJets nye rute starter den 2. april 2019 med tre ugentlige afgange: tirsdag, torsdag og lørdag. For et par måneder siden annoncerede Transavia France, at de også starter en direkte rute fra Nantes til CPH til april med to ugentlige afgange, torsdag og søndag.

Den velhavende storby Nantes ligger ved udmundingen af Frankrigs længste flod, Loire – blot 50 kilometer fra kysten. De 613.000 indbyggere er ikke blot stolte over det gode køkken, byens skønne arkitektur og Loiredalens mange historiske bygninger og smukke slotte som Saumur, Villandry og Chenonceau et stykke øst for byen, men også over eventyrforfatteren Jules Vernes, der blev født i Nantes. Byen er også et godt udgangspunkt for besøg i Bretagne, som ligger nordvest for byen, samt forlystelsesparkerne Puy du Fou og Futuroscope, som ligger hhv. en times og to timers køretur mod sydøst fra lufthavnen.

Udover selve byen og det utroligt smukke opland, så er en de sjoveste attraktioner nok kunstparken ”Les Machines de L’ile inde i selve byen, hvor der er bygget vilde fabeldyr - inspireret af Jules Vernes og Leonardo da Vinci.

Fakta

  • easyJet flyver til Nantes med en Airbus A320-200 med plads til 186 passagerer.
  • Der er afgang tirsdag, torsdag og lørdag. Første flyvning er den 2. april og ruten er helårlig.
  • Ankomstlufthavnen ligger blot 11 kilometer fra centrum af Nantes eller 18 minutter i bil.
  • easyJet har 13 direkte ruter fra CPH, Nantes bliver den 14. herfra med flyselskabet.
  • Derudover servicerer easyJet herfra også Lyon, Paris og Mulhouse/Basel i Frankrig.