12.12.2018

Flyrute til Bulgariens Sortehavskyst

Wizz Air åbner næste sommer en ny direkte rute fra Københavns Lufthavn til den bulgarske Sortehavs-by, Varna. 

Fra juli 2019 kan man to gange om ugen flyve med Wizz Air direkte fra Københavns Lufthavn til Varna, der ligger på Bulgariens Sortehavskyst.

”Østeuropa er på vej frem her i CPH. Der er både mange turister fra de østlige dele af Europa, der gerne vil til København, og mange danskere vil også gerne besøge lande og områder i øst. Tidligere i år annoncerede Wizz Air også en rute til Lviv i det vestlige Ukraine, og den nye rute til Varna understreger, at der er et marked for direkte ruter til Østeuropa”, siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Wizz Air vil benytte et af selskabets Airbus A320-fly med 180/186 sæder, og der vil være flyvninger to gange om ugen på tirsdage og lørdage.

Den nye rute vil blive Wizz Airs 7. rute i Københavns Lufthavn. Ud over Varna flyver Wizz Air til Skopje, Sofia, Sibiu, Kiev samt Chiṣinău fra København, og til foråret følger også Lviv som omtalt.

Med Wizz Airs nye rute vil der kort henover sommerperioden næste år være 4 ugentlige afgange til Varna, da Norwegian også flyver til byen i deres sommerprogram. Wizz Airs rute er en helårsrute.

Historisk by med godt vejr

Med godt 366.000 indbyggere er Varna Bulgariens tredjestørste by efter hovedstaden Sofia og Plovdiv. Byen kaldes også Bulgariens maritime hovedstad og er en historisk by med aner helt tilbage til det 6. århundrede før vor tidsregning og har haft stor økonomisk og strategisk betydning for området i tre årtusinder.

Bulgariens Sortehavskyst er et populært turistmål for mange danskere, hvor det gode vejr og høje temperaturer både i vandet og i luften gør det til et attraktivt feriemål.

Fakta om ruten

  • Ruten flyves af det ungarsk flyselskab Wizz Air (W6) og bliver selskabets syvende rute i CPH.
  • Den første flyvning foregår den 2. juli 2019, og ruten vil fra den dato blive befløjet to gange om ugen på tirsdage og lørdage.
  • Ruten bliver betjent med et Airbus A320-fly med plads til 180/186 passagerer.
  • Varna ligger på Bulgariens Sortehavskyst ca. 470 km nordøst for hovedstaden Sofia.
  • Varna Aiport (VAR) er den tredjestørste lufthavn i Bulgarien og ligger ca. 10 km fra byens centrum.