15.05.2018

Direkte forbindelse fra Amman til København åbner til sommer

Det jordanske flyselskab, Royal Jordanian, åbner til juni en ny direkte flyrute mellem hovedstaden Amman og Københavns Lufthavn. 

Royal Jordanians Airbus A320 lander første gang i Københavns Lufthavn den 3. juni 2018, og vil fremover flyve tre gange om ugen mellem de to lande.

Den nye rute har stået højt på Københavns Lufthavns ønskeseddel, og derfor glæder lufthavnens kommercielle direktør, Peter Krogsgaard, sig:

”Vi har et mål om at forbinde Danmark bedre med resten af verden. Vi har i dag et godt og stærkt rutenet i Europa, men arbejder målrettet på at udvide især på de lange ruter udenfor Europa. Her passer Amman rigtig godt ind i vores planer. Mellemøsten er i stigende grad et vigtigt marked for danske virksomheder, og med en rute til Amman får rejsende fra Danmark gode muligheder for at flyve videre til en række andre destinationer i og omkring det centrale Mellemøsten”, siger Peter Krogsgaard.

Royal Jordanian vil flyve med en Airbus A320 på tirsdage, torsdage og søndage. Der vil være afgang fra Queen Alia International Airport i Amman kl. 10:45, og flyet vil ankomme til CPH kl. 14:30. Der er returflyvning kl. 15:25 med ankomst i Amman kl. 21:00.

Royal Jordanians CEO, Stefan Pichler, fremhæver de mange muligheder, ruten giver for at besøge de nordiske lande:

”København er destination nummer 45 i Royal Jordanians netværk, og den første destination i Skandinavien; ruten vil give rejsende mulighed for at besøge andre byer i Nordeuropa, og samtidig gøre det muligt for folk fra de nordiske lande for at besøge Jordan med dets mange historiske monumenter, og ikke mindst få glæde af Royal Jordanians globale netværk, som forbinder dem med Mellemøsten, Golf-landene og Asien via Amman”, siger Stefan Pichler.

Pichler fremhæver, at Royal Jordanian hidtil har opereret charterflyvninger til København gennem datterselskabet, Royal Wings, som har fløjet mellem CPH og Aqaba. Det var netop disse charterflyvninger, der viste vigtigheden af en regulær, non-stop ruteflyvning mellem Jordan og København.

Det er ikke første gang, Royal Jordanian flyver til CPH. Selskabet fløj mellem de to hovedstæder fra 1971 til 1990.

Download fotos af CPH her

Royal Jordanians presse-rum