11.12.2017

Flot afslutning på sommeren

Den sidste sommermåned bød på 2.776.367 rejsende gennem Københavns Lufthavn. Særligt de lange ruter voksede. 

Sommerferien er for mange udvidet til at gå ind i august. Oven på sidste års rekordsommer var der i årets sidste sommermåned, august, 26.963 flere, der fløj ind og ud af Københavns Lufthavn, hvilket svarer til en stigning på 1,0% i forhold til samme måned sidste år.

Det er især de lange, interkontinentale ruter, der oplever vækst. Hele 6,2% flere rejsende fløj uden for Europa i august måned, og dermed fortsætter trenden med flere rejsende på de interkontinentale ruter:

”Når der åbner nye, direkte ruter til destinationer uden for Europa, så vokser trafikken. Det kan vi eksempelvis se med Air Canada, der tidligere i år valgte at sætte et Boeing 777-300ER ind på ruten til Toronto. Det nye fly har 102 flere sæder, og det har betydet, at der i august i år var 33% flere rejsende mellem CPH og Canada end samme måned sidste år,” forklarer Thomas Woldbye, adm. direktør for Københavns Lufthavn.

År til dato er den interkontinentale trafik steget 7,3%, og det er især rejsende mellem Danmark og USA, der trækker trafikken op:

”Godt 750.000 mennesker er rejst mellem Danmark og USA i år, og det er 7% flere end samme periode sidste år. De senere år har vi åbnet mange nye ruter til USA, og det har især betydet flere amerikanske turister, der rejser hertil,” siger Thomas Woldbye og fremhæver, at lufthavnens strategi for at tiltrække nye ruter er med til at skabe vækst i Danmark.

”På lørdag åbner Air Indias rute mellem Delhi og København. Det er en milepæl for os. Vi har arbejdet benhårdt på at få en rute til Indien på kortet i mere end otte år, og vi har store forventninger. I dag rejser over 30.000 mellem CPH og Delhi via andre lufthavne, og de vil fremover få væsentligt lettere ved at komme hertil, når Air India-ruten åbner,” siger Thomas Woldbye og fremhæver, at Delhi-ruten vil bidrage med 259 mio. kr. årligt til Danmarks BNP.

I august var London den største destination med 196.668 rejsende, mens Helsinki oplevede den største stigning blandt de største destinationer.

Hent trafikstatistik i MS Excel-format her