11.12.2017

Efter 10 år: Metro har flyttet lufthavnen tættere på byen

Den 28. september er det præcis 10 år siden, at Metroselskabet åbnede stationen ved Københavns Lufthavn. På de 10 år er metroens betydning vokset, og i dag er metroen københavnernes vigtigste vej til og fra lufthavnen. 

Antallet af danskere, der benytter metroen, når de skal ud at flyve er vokset markant. I 2016 benyttede flere end 8,7 mio. passagerer sig af metroen, når de skulle til og lufthavnen – hvilket var 1,1 mio. flere end året før.

Knap hver fjerde flyrejsende benytter metroen, når de skal til og fra lufthavnen - og både danske rejsende og udenlandske turister og forretningsfolk har opdaget, at metroen oftest er den letteste vej til og fra lufthavnen.

”Metroen til lufthavnen har været en fantastisk succes, både for de rejsende og for lufthavnen. Det er ikke mange steder, man kan komme fra centrum af en storby til en stor, international lufthavn på under et kvarter – men det kan man i København. Og netop rejsetiden til og fra lufthavnen er vigtig for rigtig mange, eksempelvis når de planlægger at holde en forlænget weekend, ligesom nærhed til lufthavnen er afgørende for mange virksomheder, når de beslutter sig for at etablere sig i et nyt land.

På den måde har metroen faktisk flyttet lufthavnen endnu tættere på København”, siger Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsdirektør for Københavns Lufthavn og fremhæver, at metroturen også er en af de billigste fra lufthavn til centrum sammenlignet med andre europæiske storlufthavne.

Metroen binder byen sammen

”Metroen gør det muligt at komme hurtigere og billigere fra lufthavnen og ind til centrum af København end i andre storbyer som f.eks. London, Stockholm og Oslo. Sidste år benyttede godt en million flere passagerer metroen til lufthavnen end året før. Det skyldes særligt den store stigning i flyrejser til og fra Københavns Lufthavn samt byudviklingen og befolkningstilvæksten i København.

Når Cityringen åbner i 2019 vil stationer som Hovedbanegården og Frederiksberg station være inden for 15-20 minutters transport fra lufthavnen. Metroen sørger altså ikke blot for nem og hurtig transport fra lufthavnen – den binder også hele byen sammen”, siger Metroselskabets kundedirektør, Rebekka Nymark.

Bliver endnu lettere fremover

I dag rejser knap halvdelen af de rejsende uden indchecket bagage, og syv ud af 10 checker ind på en mobil, PC eller i lufthavnens automater. De kan derfor gå direkte til sikkerhedskontrollen og behøver ikke omkring check-in-området i lufthavnens to terminaler, når de skal flyve.

En stor andel af disse rejsende kommer til lufthavnen med metroen, og de vil fra næste år få endnu lettere ved at rejse ud i verden. Lufthavnen er nemlig gået i gang med at bygge en særlig indendørs bro, så man fremover kan gå direkte fra metrostationen til sikkerhedskontrollen – uden at skulle ned omkring indchecknings-området i Terminal 2 og 3:

”Rigtig mange rejser kun med håndbagage, og de er checket ind på flyet hjemmefra eller benytter automaterne ved metrostationen. For dem er det mest en omvej at skulle omkring check-in-områderne i terminalerne. Når metrobroen står klar næste år får de en hurtig og let vej direkte fra metroen til sikkerhedskontrollen”, siger Henrik Peter Jørgensen og fortæller, at byggeriet går i gang og at terminal 3 derfor vil være præget af byggearbejdet i det første halvår af 2018.

Yderligere information og kontakt

Københavns Lufthavns presseafdeling, tlf. 32 31 28 00 / cphpresse@cph.dk

Metroselskabets kommunikationsafdeling: Mail: presse@m.dk / Telefon: 72 42 49 01