Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
02.10.2017

Cathay Pacific åbner direkte flyrute fra CPH til Hongkong

Prisbelønnede Cathay Pacific åbner næste år en direkte rute fra København til den pulserende kinesiske metropol Hongkong. Det er godt nyt for danske ferie- og forretningsrejsende og for væksten i kinesiske turister i Danmark. 

Den 2. maj 2018 klokken 13:55 letter Cathay Pacifics topmoderne Airbus A350-900 fra København med kurs mod Hongkong. Det markerer flere års arbejde for at skaffe Danmark en direkte forbindelse til en af verdens vigtige metropoler.

Cathay Pacific administrerende direktør Rupert Hogg kalder København "et fantastisk rejsemål" for det kinesiske selskabs passagerer.

"Vi er glade for at tilbyde den første direkte rute mellem Hong Kong og København. Det er et fantastisk rejsemål, der tiltrækker forretnings- og fritidsrejsende fra hele verden. Med den nye direkte forbindelse til denne fantastiske by har vi har lyttet til vores passagerners ønske om flere rejsemuligheder," siger Rupert Hogg

En milepæl i CPH's ruteudvikling
Set med danske øjne er Hongkong og dens knap 8 mio. indbyggere også en utroligt spændende destination med sin blanding af skyskrabere og natur og sit eksotiske miks af det kinesiske og den multikulturelle fortid som britisk kronkoloni.

Dertil kommer et pulserende erhvervsliv, hvor en lang række af de største danske virksomheder har interesser og samhandel.

"Det er en milepæl i lufthavnens arbejde med rutevikling, at Danmark nu får en direkte forbindelse til Hongkong. Cathay Pacifics rute til den kinesiske millionby har stået øverst på listen over uservicerede destinationer fra Danmark. Den vil gavne både væksten og turismen - og give en masse nye, spændende rejsemuligheder," siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard.

Flere kinesere til Danmark
I første omgang bliver det en sæsonrute fra maj til og med oktober med tre ugentlige afgange: mandag, onsdag og fredag. Det er der et godt grundlag for. Lufthavnens trafiktal viser, at der i 2016 var 27.000 rejsende, der fløj fra København og via andre lufthavne til Hongkong - en vækst på 44% på blot tre år.

"Al erfaring viser, at en ny direkte rute betyder, at endnu flere vil rejse. Det gælder også kineserne, der med Cathay Pacific får et prisbelønnet kinesisk selskab at flyve med. Så forventningen er, at antallet af kinesiske turister i Danmark også vil vokse," siger Peter Krogsgaard.

WOCO spår vækst og flere jobs
Mikkel Aarø-Hansen, Administrerende direktør for Wonderful Copenhagen og Chairman for Danmarks ruteudviklingsprogram Global Connected, ser store muligheder i den nye rute:

"En direkte rute mellem Hong Kong og København er en fantastisk nyhed - her midt i det officielle kinesisk-danske turismeår 2017. Der er hård international konkurrence om at tage andele af det kinesiske turismemarked, og den nye rute er et glimrende eksempel på, at vi kan nå længere ved at stå sammen om at investere i ny tilgængelighed. Jeg er overbevist om at den nye rute vil skabe nye jobs og være til gavn for Danmark og Greater Copenhagen" siger Mikkel Aarø-Hansen

Masser af nye rejsemuligheder
Med den nye rute får også danske ferie- og forretningsrejsende helt nye muligheder for at rejse via Hongkong og videre rundt i Cathay Pacifics omfattede rutenet til f.eks. Australien, Bali og resten af Indonesien, Philippinerne, Vietnam og sydkinesiske millionbyer som Guangzhou og Shenzhen.

Ruten til København bliver fløjet med den nye model A350-900, der er Airbus' svar på Boeings populære B787 Dreamliner. Det bliver en version med 280 sæder, heraf 38 Business Class og 28 Premium Economy.

Flyvetiden fra København til Hongkong bliver på knap 12 timer.

 

Fakta

  • Ruten mellem København og Hongkong bliver fløjet med Airbus' nye model A350-900 med plads til 280 passagerer
  • Flyet ankommer fra Hongkong kl. 6.30 om morgenen og returnerer kl. 13.55
  • Cathay Pacific med base i Hongkong råder over 146 fly. Selskabet blev dannet i 1946
  • Der flyves i dag til ca. 180 destinationer i 44 lande. Cathay og de to datterselskaber Air Hong Kong og Cathay Dragon tæller 33.800 ansatt
  • Cathay Pacific blev i 2016 kåret som verdens femte bedste flyselskab af Skytrax. Vandt prisen i 2009.
  • Medlem af Oneworld-alliancen, der bl.a. tæller British Airways og American Airlines.