Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
11.12.2017

Københavns Lufthavn kåret til en af verdens bedste lufthavne for forretningsrejsende

Københavns Lufthavn er i verdenstoppen. I aftes blev CPH kåret til den tredjebedste lufthavn i verden for forretningsrejsende af det internationale magasin Business Traveller ved en prisoverrækkelse i Frankfurt, Tyskland.  

De forretningsrejsende er flittige besøgende i Københavns Lufthavn. Hele 42% af de rejsende i lufthavnen er forretningsrejsende - og vel at mærke ganske tilfredse forretningsrejsende.

Torsdag aften kårede det internationale magasin Business Traveller Københavns Lufthavn til at være den tredjebedste lufthavn i verden for forretningsrejsende. Kåringen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt knap 1.300 af de tyske læsere af magasinet.

Ifølge driftsdirektør Kristian Durhuus, som modtog prisen, har lufthavnen et vedvarende fokus på at sikre en effektiv drift kombineret med højkvalitetstilbud til de rejsende i form af blandt andet lounges og spisemuligheder.

"Vi er meget glade for prisen som den tredjebedste lufthavn i verden for forretningsrejsende. En væsentlig årsag er naturligvis Københavns Lufthavns direkte forbindelser til 165 destinationer kombineret med et meget højt drifts- og serviceniveau i lufthavnen, som har medført, at vi gentagne gange er kåret som Nordeuropas bedste lufthavn," siger Kristian Durhuus.

"Vi arbejder hele tiden for at skabe den bedst mulige oplevelse for alle vores rejsende, og derfor er vi meget stolte over prisen. De forretningsrejsende har blandt andet glæde af en meget effektiv sikkerhedskontrol, som i år er kåret til verdens bedste. Det er også en af Europas mest effektive lufthavne, hvilket sikrer, at punktligheden er meget høj, så flyene kommer af sted til tiden. Samtidig har vi et stort udvalg af kulinariske oplevelser og lounges til de rejsende," siger han.

De forretningsrejsende kårede Singapore som verdens bedste, tæt fulgt af Zürich og København.

Fakta

  • Business Traveller er et highendmagasin om forretningsrejser, der udgives i en række lande fordelt over hele verden. Med distribution på tværs af flyselskaber og lufthavne er Business Traveller et inflight-/lufthavnsmagasin målrettet erhvervslivet. For yderligere information se www.businesstraveller.de.
  • Københavns Lufthavn havde 42% forretningsrejsende og 58% ferierejsende i 2016.
  • CPH har i år vundet prisen som Nordeuropas bedste lufthavn – med verdens bedste security.
  • CPH har 12 ud af 14 gange vundet prisen som Europas mest effektive lufthavn.
  • Københavns Lufthavn vandt i år den prestigefyldte FAB Award for Airport Food & Beverage Offer of the Year for regionen Europa – altså Europas bedste café- og restaurantudvalg.
  • Københavns Lufthavn har de foregående to år haft prisen for verdens bedste café- og restaurantudvalg (Airport Food & Beverage of the Year) i hænderne.
  • Der er i dag syv lounges at vælge imellem i Københavns Lufthavn. Den seneste er den nye Eventyr-luksuslounge på 850 m2 i Finger C efter paskontrollen. Til oktober åbner yderligere en non-Schengen-lounge i Finger D.
  • 5.000 rejsende benytter lounges hver dag, hvoraf ca. en tredjedel er ferierejsende.
  • Københavns Lufthavn havde 29 millioner passagerer i 2016 og 165 direkte ruter, heraf 36 til fjerne rejsemål, og er dermed Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkt.