11.12.2017

Ros til de sommerrejsende på en travl juni i Københavns Lufthavn

Juni bød på fem rejsedage med flere end 100.000 passagerer igennem lufthavnen. Men trods travlhed er de rejsende kommet hurtigt igennem lufthavnen – ikke mindst i sikkerhedskontrollen. Samlet gav måneden en vækst på 0,6% i forhold til den meget travle juni sidste år. Færre rejste til Tyrkiet, flere til Spanien.  

Sommeren i Københavns Lufthavn er kommet særdeles godt i gang. Det blev den mest travle juni i lufthavnens historie med 2.773.508 rejsende – en vækst på 0,6% i forhold til den kraftige vækstmåned i juni sidste år.

Af de fem rejsedage med flere end 100.000 passagerer blev fredag den 30. månedens mest travle med 103.926 rejsende.

”Der har været tryk på i terminalerne i juni. Oven i det er vi jo i gang med en række store byggeprojekter, der ikke kan ligge stille i sommerferien – for eksempel udvidelsen af sikkerhedskontrollen til dobbelt størrelse,” fortæller administrerende direktør Thomas Woldbye.

”Men til trods for byggevægge og lidt mindre plads lige nu er de rejsende kommet meget hurtigt igennem sikkerhedstjekket. På den travleste dag, den 30. juni, var den gennemsnitlige ventetid 4 minutter og 12 sekunder i den mest travle periode. Så stor ros til medarbejderne og stor ros til de rejsende, der i år har været meget dygtige til at forberede sig til sikkerhedstjekket og vise hensyn over for hinanden,” siger Thomas Woldbye.

Ser man på væksten er det især de lange ruter, der trækker, med 7,7%, mens indenrigs faldt med 10,2% i forhold til juni sidste år. År til dato har der været en samlet vækst i passagertallet på 2,3%.

Når det gælder rejsemål er London stadig klart nummer 1 på top 10, selv om der har været et mindre fald på 2,3%. Det skyldes primært, at easyJet har lukket selskabets rute til London Luton.

De typiske sommerferierejsemål er ikke store nok til at nå top 10. Men kigges der længere ned i tabellerne, er der fremgang på ruterne til Athen og til spanske rejsemål som Mallorca, Malaga og Barcelona på cirka 10-15% og tilbagegang til tyrkiske destinationer som Bodrum, Istanbul og Alanya på cirka 15-50%.

 

Download Excel her