18.09.2017

Københavns Lufthavn har Europas bedste udvalg af mad og drikke

Igen i år modtog Københavns Lufthavn hæder og ros til det prestigefyldte FAB-Awards, der blev afholdt i går aftes i Toronto. Denne gang for Europas bedste F&B-udvalg og en andenplads i kategorien ’Sense of Place’, som betegner de mest personlige og originale madoplevelser. Prisen slår endnu gang fast, at Københavns Lufthavn skaber nogle af verdens bedste gastronomiske oplevelser i branchen. 

Det har længe været et strategisk fokus for Københavns Lufthavn at ændre F&B-udvalget fra et homogent og traditionelt lufthavnsudvalg, og i langt højere grad udvikle et unikt udvalg bestående af stærke, lokale brands og internationale ikoner. Med lokale gastronomiske oplevelser som smørrebrød hos Aamanns, juice og avocado-sandwiches hos Joe & The Juice og verdenskendte steaks hos MASH, giver Københavns Lufthavn passagererne en følelse af at sidde midt i København. Det blev i går belønnet med prisen for årets bedste F&B-udvalg i Europa, der for fjerde år i træk placerer Københavns Lufthavn som førende inden for lufthavnsgastronomi.

Københavns Lufthavn var ydermere nomineret i den prestigefyldte kategori ’Sense of Place’, hvor lufthavnen blev fremhævet på baggrund af deres evne til at skabe personlige og originale madoplevelser, der afspejler regionen.

FAB Awards hylder det bedste inden for rejserelaterede spiseoplevelser verden over, og i år var der særligt fokus på personlighed, kreativitet og innovation. Ifølge Peter Krogsgaard er det især kunsten at skabe en atmosfære, der afspejler Danmark og København, som giver passagerne en ekstraordinær lufthavnsoplevelse:

Vi ønsker, at Københavns Lufthavn skal være en afspejling af Danmark, København og den nordiske region, og vores udbud af caféer og restauranter er derfor skræddersyet derefter. Vi har en større koncentration af lokale brands end mange andre internationale lufthavne, og vi lægger vægt på at skabe rum til at formidle regionens smage, arv og værdier i et internationalt miljø. Og det er netop denne blanding mellem det lokale og de internationale ikoner, som i vores optik er med til at gøre oplevelsen unik”, forklarer Peter Krogsgaard, Chief Commercial Officer hos Københavns Lufthavn.

Lufthavnen gør plads til endnu flere madoplevelser
Sidste år rejste 29 mio. passagerer igennem Københavns Lufthavn, og endnu flere forventes at rejse igennem i år. Det kræver både mere plads og endnu flere spiseoplevelser, der imødekommer en stor forskellighed i smag og budget. Som et led i en stor udbygningsplan, udbygger lufthavnen derfor hele Terminal 2 før sikkerhedskontrollen, hvor der bliver plads til fem nye caféer og restauranter, der åbner til efteråret. I tråd med lufthavnens eksisterende gastronomiske tilbud, vil de nye spisesteder være en blanding af både lokale helte og internationale brands – herunder 42RAW, WOK, Riccos og Nordens første Pret A Manger. 

”Det er vigtigt for os at alle, der kommer i Københavns Lufthavn har mulighed for at få exceptionelle og autentiske madoplevelser uanset smagspræferencer og budget. Med den nye udvidelse af området før sikkerhedskontrollen vil vi give mulighed for at endnu flere – også dem der skal hente og aflevere - kan nyde disse”, siger Peter Krogsgaard.

For yderligere information kontakt venligst Senior Brand Manager, Louise Koldsgaard Rasmussen på louise.rasmussen@cph.dk eller 50 51 62 54.

Fakta om FAB Awards 2017 og Københavns Lufthavn

  • FAB-priserne er indstiftet af Moodie Davitt Report og branchemediet The Foodie Report, der er en del af den britiske forlagskoncern Moodie.
  • F&B står for ”Food and Beverage” – mad og drikke på dansk.
  • Københavns Lufthavn vandt i år prisen for ” Airport Food & Beverage Offer of the Year” for regionen Europa – altså ’Europas bedste café og restaurantudvalg.
  • Københavns Lufthavn har de forudgående to år haft prisen for ’Verdens bedste café- og restaurantudvalg (Airport Food & Beverage of the Year) i hænderne.
  • Læs mere om FAB Awards 2017 på www.airportfab.events