Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
18.09.2017

Folkemødet starter i Københavns Lufthavn

Skal du flyve til årets folkemøde, kan du se frem til at mærke lidt af den særlige folkemødestemning allerede i lufthavnen. Under overskriften ”Folkemødet starter her” omdannes gate A11 til A17 til folkemødeområde, hvor alle afgange mod Bornholm samles. Det hele arrangeres i samarbejde med Foreningen Folkemødet og skal give de flyrejsende en god start på årets Folkemøde.  

På en normal torsdag i sommerperioden er der syv afgange fra Københavns Lufthavn til Bornholm, men når Folkemødet løber af stablen har Danish Air Transport (DAT) sat ekstra kapacitet ind. Alene på Folkemødets første dag, den 15. juni, er der hele 25 afgange med plads til flere end 2700 passagerer. I løbet af folkemødets fire dage forventer vi godt og vel 12.000 rejsende tur/retur mellem København og Bornholm – svarende til en stigning på knap 20 % fra sidste års folkemøde.

Finger A omdannes til folkemødeområde

Fra onsdag d. 14. juni til fredag d. 16. juni omdannes Lufthavnens finger A til folkemødeområde, hvor alle afgange og ankomster til og fra Bornholm samles. Her vil der på udvalgte tidspunkter blive serveret kaffe og kage til tonerne af bornholmsk folkemusik, samtidig med at der vil være mulighed for at slappe af, inden rejsen går mod Bornholm:  

”Igen i år kommer mange folkemødegæster gennem Københavns Lufthavn. Derfor laver vi et dedikeret folkemødeområde i samarbejde med Foreningen Folkemødet. Her kan de rejsende slappe af og nyde en kop kaffe, eller forberede sig på debatterne i loungeområder, der opsættes til lejligheden. Der vil også være musik og aktiviteter, der kan bringe folkemødegæsterne i den helt rigtige folkemødestemning”, fortæller Henrik Peter Jørgensen, der er kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn.

Foreningen Folkemødet er glade for folkemødeområdet og muligheden for at møde folkemødedeltagerne allerede inden, de lander på Bornholm:

”I 2017 oplever vi en stor stigning i antallet af deltagere, som vælger at flyve til og fra Bornholm i Folkemødedagene, og derfor er vi selvfølgelig glade for, at vi kan flytte lidt af den særlige folkemødestemning til Københavns Lufthavn. Hermed får de flyvende gæster en rigtig god start på Folkemødet, og lufthavnens øvrige passagerer kan se, at Folkemødet er et helt særligt event”, siger Afviklingschef for Folkemødet Jørgen HK Jepsen.

Allinge Expressen tager dig direkte til Folkemødeområdet

Der vil i folkemødedagene blive opsat særlig skiltning, som viser de rejsende vej fra sikkerhedskontrollen og direkte til de udvalgte Folkemøde-gates – og vi giver alle rejsende til folkemødet mulighed for at hoppe ombord på vores Allinge Express, der kører til Folkemødeområdet. Da Folkemødet falder oveni den travle sommertrafik, opfordrer vi de flyrejsende folkemødedeltagere til at være opmærksomme på det dedikerede indenrigsspor, der giver indenrigsrejsende hurtig adgang til sikkerhedskontrollen:

”Folkemødet falder sammen med nogle af de helt store rejsedage, og vi forventer, at flere end 100.000 rejser gennem lufthavnen alene på torsdag. Derfor er det vigtigt, at de rejsende til folkemødet forbereder sig godt hjemmefra og eksempelvis pakker håndbagagen rigtigt. Derudover skal de være opmærksomme på at bruge det dedikerede indenrigsspor, der bringer de indenrigsrejsende hurtigt gennem sikkerhedskontrollen”, siger Henrik Peter Jørgensen.

Fakta om folkemødet i lufthavnen:

Når Folkemødet løber af stablen torsdag den 15. juni til søndag den 18. juni er det forventet, at godt 12.000 passagerer vil tilbagelægge de omtrent 30 minutters flyvetur imellem København og Bornholm.

Den største rejsedag imellem København og Bornholm er torsdag d. 15. juni, hvor ca. 3.500 passagerer lader sig transportere på ruten. Men allerede onsdag begynder rejseaktiviteten med godt 2.000 passagerer.

Onsdag d. 14. juni spiller den bornholmske folkemusikgruppe, Habbadam, i folkemødeområdet omkring middag og igen senere på eftermiddagen.

Torsdag d. 15. juni spiller duoen ”jazz en masse” i en times varighed fra kl. 10, kl. 12 og kl. 14.

Og endelig spiller Habbadam igen fredag d. 16. juni – både en gang i løbet af formiddagen og en gang over eftermiddagen. 

Se her en kort video om, hvordan du pakker håndbagen rigtigt - og kommer hurtigere igennem sikkerhedstjekket.

Hent billede af Henrik Peter Jørgensen, Kommunikationsdirektør i CPH, her.