18.09.2017

Danskerne rejste langt på påskeferie

April måned blev endnu en rekord i Københavns Lufthavn med 2,4 mio. passagerer i terminalerne, samlet set 5,6% flere end i samme måned sidste år. I påskeferien valgte mange danskere at rejse langt. Den interkontinentale trafik steg 17,1%.  

2017 har budt på den travleste april i Københavns Lufthavns historie med i alt 2.419.452 rejsende. Samlet set 5,6% flere end i samme måned sidste år.

Passagerrekorden skyldes ikke mindst påskeferien, hvor ekstraordinært mange valgte at rejse langt.

”Væksten på 17,1% i de lange, interkontinentale rejser er bl.a. udtryk for, at flere danskere vælger at rejse langt – selv på lidt kortere ferier, som påsken jo er. Her er det blandt andre nyere ruter som SAS' til Miami og Boston og Norwegians sæsonrute til Oakland ved San Fransisco, der tegner sig for en god del af væksten,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Samlet rejste 263.696 passagerer i april fra og til København på en af de 36 direkte lange ruter ud af Europa.

”De lange ruter styrker Københavns Lufthavns position som centralt knudepunkt for flytrafikken i Nordeuropa. År til dato er den interkontinentale trafik samlet steget 7,1%,” understreger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Hvor påsken er sæson for ferierejser, så er den lavsæson for indenrigspendlere og forretningsrejsende. Derfor faldt antallet af indenrigsrejsende i april 13,6%. År til dato har 525.973 passagerer fløjet indenrigs.

Antallet af passagerer i Københavns Lufthavn er år til dato vokset 3,2%.

 

Download Excel