18.09.2017

Ferie-sæsonen er i gang i Københavns Lufthavn

At den travle Påske i år falder i april og ikke i marts som sidste år betød, at passagertallet helt som forventet faldt med 0,2 procent i marts. Men ferie-sæsonen er allerede skudt i gang i Københavns Lufthavn – blandt andet med 15 nye ruter at vælge mellem. 

Med 2.279.244 passagerer i Københavns Lufthavn var der i marts lidt færre passagerer i terminalerne end i samme måned sidste år.  Helt præcist 4.367 færre.

”Årsagen til faldet på 0,2 procent i antallet af passagerer er, at påsken i år falder i april og ikke som i marts sidste år. Og det kan mærkes på månedens trafiktal,” forklarer Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Indenrigstrafikken udviste dog vokseværk og steg med 5,9 procent i marts.

Årets tre første måneder viser en samlet vækst i antallet af passagerer på 2,3 procent til 6.243.782. Det tal dækker over vækst på både indenrigs med 3,5 procent, Europa trafikken med 1,9 procent og de lange interkontinentale ruter med 4,0 procent.

Thomas Woldbye hæfter sig også ved, at ferie-sæsonen for alvor er skudt i gang med de mange nye ruter flyselskaberne har annonceret – både helårlige og rene sommerruter. 15 nye i alt.

”Der er masser af nye rejsemuligheder både mod syd til f.eks. Thessaloniki og Torino, mod øst til Kiev og Riga og mod nord til Thorshavn. Og så er der åbnet en ny langrute til Oakland ved San Fransisco. Det betyder, at der i år endnu flere destinationer og flyselskaber at vælge i mellem til helligdags- og sommerferier,” siger Thomas Woldbye.

Download excel