15.01.2018

Danskerne flyver både ud og hjem til jul

Flere danskere flyver på juleferie til både Dubai, Paris og Aalborg. Men hvis julefreden skal med, så husk, at kirsebærsovsen ikke skal med i håndbagagen. 

Den 22. og 23. december er hvert år højdepunktet for juletrafikken, når danskerne på kryds og tværs rejser gennem landet, for at fejre højtiden med deres familie og venner eller rejser på ferie. I Københavns Lufthavn forventer man, at op mod 150.000 rejser igennem lufthavnen disse dage.

Flere og flere vælger at fejre jul langt fra det danske vintervejr, men mange af dem er også indenrigsrejsende, der skal hjem til familien og holde jul.

"Vi er rigtig glade for, at flere danskere benytter muligheden for at krydse landet med fly. Julen er en travl tid for mange, og der er meget tid at spare ved at flyve frem og tilbage til familien i stedet for at tage bilen eller toget. I hverdagene benytter mange fra Bornholm og Jylland indenrigsfly til at nå møder i København eller flyve videre ud i verden fra CPH, men i juledagene vender trafikken. Så er det primært københavnerne, der tager på juleferie i Jylland og på Bornholm," siger Thomas Hoff Andersson, passagerchef i Københavns Lufthavn.

Større efterspørgsel på alternativ jul

Flere danskere benytter julen til at tage på ferie og fejre en alternativ jul udenfor landets grænser. Selvom der stadig er flest, der rejser til destinationer inden for Europa i julen, er der generelt en stigende tendens til at rejse langt væk. Mellem 2015 og 2016 steg antal rejsende til interkontinentale destinationer med mere end 10 procent. Dette afspejler sig også i juletiden. Særligt solrige destinationer som Dubai og Thailand er populære juleferiedestinationer, men også storbyferie i New York tiltaler danskerne i højtiden.

Gode pakkeråd til julerejsen

For mange danskere er juleferie også lig med en kuffert fuld af julegaver, som man skal huske at pakke rigtigt, når man flyver. Særligt for de, der kun rejser med håndbagage, kan man med fordel følge et par gode pakkeråd.

"Det er vigtigt for os, at alle får den bedst mulige rejse hjem til jul eller ud i verden, og det er rigtig ærgerligt, hvis man mister en julegave på vejen, fordi den ikke kan komme gennem sikkerhedskontrollen. Det er derfor vigtigt, at man sørger for at pakke sine gaver rigtigt, når man flyver," siger Thomas Hoff Andersson, og anbefaler, at man tjekker reglerne på cph.dk og fremhæver tre centrale pakkeråd.

Tre gode pakkeråd:

1. Gaver, der indeholder væsker over 100 ml. må ikke medbringes i håndbagagen. Så har du købt en parfume til mor eller en flaske god cognac til farfar, så skal det med som indtjekket bagage. Det samme gælder knive og andre skarpe genstande.

2. Leverpostej, kirsebærsovs og sylte er også væsker. Så hvis du har lovet at medbringe disse - eller andre flydende eller smørbare produkter - til julebordet, så husk at de skal pakkes i indtjekket bagage.

3. Vent med at pakke gaverne ind, til du når din destination. Har man pakket dem ind hjemmefra, kan det i særlige tilfælde været nødvendigt at pakke dem ud igen i sikkerhedskontrollen. Alternativt skal du pakke indpakkede gaver i indtjekket bagage.

De fem mest populære interkontinentale destinationer i juleferien 2016:

  1. Thailand
  2. De forenede Arabiske Emirater
  3. New York
  4. Singapore
  5. Toronto

 De fem mest populære europæiske destinationer i juleferien 2016:

  1. London
  2. Oslo
  3. Stockholm
  4. Amsterdam
  5. Paris

*Juleferien er hvert år defineret som perioden fra 21-31. december