Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
11.12.2017

Ny rute fra København til Kiev ni gange ugentligt

Forbindelsen mellem Ukraine og Danmark bliver markant styrket, når Ukraine International Airlines til april åbner rute mellem Kiev og København. Det er godt nyt for især it-branchen og tekstil industrien i Danmark. 

Med ni ugentlige afgange mellem København og Kiev fra 25. april næste år vil Ukraine International Airlines for alvor binde Danmark og Ukraine tættere sammen.

For Ukraine er meget andet end russernes annektering af Krim-halvøen og oprøret i den østlige provins, der grænser op til Rusland. Udover at være et historisk og spændende rejsemål er hovedstaden Kiev og især områderne vest for hovedstaden blevet vigtige for en lang række danske virksomheder.

"Især den danske tekstil industri og it-branchen har lagt masser af produktion og udvikling i Ukraine. Derfor er det en ekstra god nyhed for ikke mindst dansk erhvervsliv, at Ukraine International Airlines fra april næste år åbner med ni ugentlige afgange mellem København og Boryspil lufthavn i Kiev," siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard.

Stort dansk aktivitet i Ukraine

Og behovet for nemmere at komme til og fra Ukraine er der. F.eks. har en lang række danske virksomheder det seneste årti outsourcet it til Ukraine, der har tradition for veluddannede software-udviklere og it-ingeniører. Flere tusinde ukrainere arbejder i dag med dansk it. Firmaet Conscensia fra Nordjylland er et af de danske it firmaer, der er meget aktive i Ukraine.

Virksomheden åbnede i 2006 et udviklingsselskab i provinshovedstaden Lviv, og det har vokset sig ganske stort, fortæller direktør Carsten Hansen.

"Conscencia har i dag omkring 200 ansatte i Ukraine - og det kan lyde som om, det er meget langt væk. Men i dag kan man faktisk komme til Lviv på fire timer og med en direkte rute fra København til ser vi frem til, at Danmark og Ukraine bliver bundet tættere sammen," siger Carsten Hansen.

UIA udvikler knudepunkt i Kiev

Det er det privatejede selskab Ukraine International Airlines (UIA), der den 25. april næste år sender det første Boeing 737-800 med plads til 186 passagerer.

"UIA fortsætter med at udvikle knudepunktet i Boryspil International Airport. Vores nye rute til København vil give danskerne langt bedre mulighed for at besøge Ukraine. Samtidig giver den nye rute mulighed for at bruge UIA's voksende internationale netværk, så man kan rejse via Kiev til vores mange destinationer i Østeuropa, Asien og Mellemøsten," siger selskabets talsmand, Eugenia Satska, Corporate Press Secretary.

Der flyves fra København alle ugens dage på nær lørdag kl. 14:05 med ankomst 17:25. Dertil er der en meget tidlig morgenafgang fra København kl. 04:55 mandag, onsdag og søndag med ankomst 08:15.

Fakta om Kiev og UIA:

  • Kiev blev grundlagt omkring år 500 ved floden Dnepr
  • Det nuværende Ukraine blev skabt som selvstændig stat i 1667 med Kiev som hovedstad. Med knap 2,9 millioner indbyggere er Kiev i dag Europas ottende største by.
  • Det privatejede Ukraine International Airlines (UIA) blev dannet i 1992.
  • Selskabet råder over i dag over 40 fly og har etableret netværk i Øst- og vesteuropa, Mellemøsten og Asien.
  • Der flyves til Boryspil International Airport, 37 kilometer øst for Kievs centrum