11.12.2017

Ferierejsende har fået øjnene op for lounges i lufthavnen

Der var engang, hvor lounges i lufthavne var forbeholdt business class- og forretningsrejsende. I dag er hver tredje gæst i Københavns Lufthavns lounges ferierejsende; en tendens, der forventes at stige. Derfor udvider lufthavnen nu med to nye lounges til de mange rejsende. 

På tirsdag åbner den nye Atelier Relaxium ved Finger A, og når Primeclass Lounge i løbet af december åbner, vil de rejsende i Københavns Lufthavn have hele otte lounges af vælge imellem. Begge de nye lounges tilbyder walk-in til passagerer, der ikke automatisk har adgang via deres flybillet.

”Tiderne har ændret sig. Lounges er ikke længere kun for business class- og forretningsrejsende. I dag kan man købe sig adgang til langt de fleste lounges. Det betyder, at hver tredje loungegæst i dag er ferierejsende, så der har været brug for mere plads og flere valgmuligheder,” fortæller kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard.

En lounge for alle

Bag Atelier Relaxium står Aviator, der med den nye lounge ønsker at skabe endnu mere rum til de ferierejsende.

“Der er stadig mange passagerer, der tror, at lounges kun er for dem, der rejser på business class eller er en del af et loyalitetsprogram gennem deres flyselskab eller kreditkort. Det vil vi gerne udfordre ved at tilbyde en lounge, hvor walk-in entréen er til at betale, og hvor alle føler sig velkomne,” fortæller Lars Wrist-Elkjær, Managing Director hos Aviator Denmark, og tilføjer:

”I loungen er der desuden en række forskellige områder, som både imødekommer passagerer, der rejser sammen og vil snakke og hygge sig inden rejsen, og passagerer, der har brug for ro og privatliv”.

Atelier Lounge lancerer blandt andet konceptet Relaxium, hvor passagerene kan sætte sig i et område med en speciel farve, der passer til deres humør. Dette skulle gerne afhjælpe den stressede følelse, mange oplever lige inden rejsen begynder. Konceptet er udarbejdet blandt andet i samarbejde med Normann Copenhagen, der har designet alt interiøret.

Den nye Atelier Lounge åbner i Terminal 2 i Finger A på første og anden sal med plads til 150 gæster ad gangen. Walk-in adgang koster 189 kr.

Ny lounge med panoramaudsigt efter paskontrollen

I løbet af december åbner TAV Operation Services deres 57. Primeclass Lounge i Københavns Lufthavns Finger D på den anden side af paskontrollen. Primeclass Loungen bliver én af to lounges for passagerer, der skal ud og flyve langt, og kommer til at ligge på 2. sal med panoramaudsigt over Terminal 3.

 ”Hos TAV Operation Services er vi værter for mere end fire millioner passagerer hvert år. Vi er meget glade for at kunne være værter for endnu flere passagerer i Københavns Lufthavn, som i vores øjne er en af de mest dynamiske lufthavne i Skandinavien,” siger TAV Operation Services General Manager, Ali Bora Işbulan.

”Udover Københavns Lufthavn åbner vi i 2017 også Primeclass lounges i Frankfurt, Muskat og Zürich,” tilføjer han.

Udover den fine udsigt vil loungen byde på en flot rund bar og en varierende menu fra det internationale køkken – med et dansk touch. Loungen kommer til at have plads til 61 gæster ad gangen, og walk-in adgang koster 229 kr.

 Fakta om lounges i Københavns Lufthavn

  • Med de to nye lounges har de rejsende i Københavns Lufthavn otte lounges at vælge imellem: Aviator Lounges, Aspire Lounge og Atelier Lounge i Terminal 2, SAS Lounge i Terminal 3 og Eventyr Lounge og Primeclass Lounge efter paskontrollen i Terminal 3. Derudover ligger der en Regus Business Lounge i Terminal 3 før sikkerhedskontrollen.
  • Flere end 5.000 rejsende benytter hver dag en af lufthavnens lounges, hvoraf ca. en tredjedel er ferierejsende. Omkring halvdelen af loungegæsterne har adgang via deres flybillet eller et loyalitetsprogram.
  • Hvis flybilletten ikke giver adgang, kan man for 150 til 250 kroner købe sig walk-in adgang.
  • Alle lounges serverer snacks, drinks, varme drikke, øl, vin og vand ad libitum i lidt mere rolige omgivelser.
  • Enkelte lounges som for eksempel SAS Gold, Eventyr Lounge og Regus Business Lounge byder også på muligheden for at tage et bad.