11.12.2017

CPH trafiktal: Flere flyver direkte, færre skifter fly

Danske og sydsvenske rejsende foretrækker direkte fly på efterårsferien. I feriedagene fra 12-22. oktober rejste 958.394 igennem Københavns lufthavn. Samlet endte oktober med 2.614.672 rejsende - et fald på to procent. 

Spanien og Grækenland var favorit-rejsemål til efterårsferien 2017. Og stadigt flere foretrak at flyve direkte.

På de travle efterårsferiedage fra 12-22 oktober fløj 778.312 rejsende direkte, en stigning på to procent. Derimod var der færre i transfer. Her var tallet 191.783, et fald på 13 procent.

"Dermed afspejler perioden omkring efterårsferien den tendens, der har præget hele 2017: At antallet af passagerer, der flyver direkte vokser, mens antallet af transfer passagerer falder," siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

2.614.672 rejsende

I oktober kunne væksten på 1,2 procent i antallet af lokalt afgående passagerer ikke kompensere for faldet på 12,7 procent i antallet af transfer passagerer, der flyver via CPH og videre ud i verden. SAS står for 82 procent af transfertrafikken i Københavns Lufthavn.

Det betyder, at der i oktober samlet rejste 2.614.672 gennem lufthavnen. Det er to procent færre end den travle måned sidste år.

Mange nye ruter

For de rejsende er der med det nye vinterprogram nu seks nye direkte sæsonruter at vælge imellem. Og dertil en række nye helårsruter.

"Vinteren byder på nye ruter til både sol, sne og kultur - om det er til strandene på Tenerife, Fuerteventura og Agadir, til skisport-områderne ved Tromsø og Østersund eller til kultur i Kiev og New Delhi. Og til maj næste år kan man flyve direkte fra København til Hongkong, så der er meget at glæde sig over og glæde sig til," siger Thomas Woldbye.

Væksten trækkes af lavpris

År til dato er den samlede vækst landet på 1,2 procent. På top tre over de flyselskaber, der er vokset i 2017, ligger Norwegian i front med 22 procent af væksten, mens Ryanair tegner sig for 9 procent og Primera Air 7 procent.

På destinationer er London stadig klart størst. Malaga har med Spaniens voksende popularitet efterhånden bidt sig fast på top ti listen.

Faktisk er den solrige, spanske storby den destination på top 10, der er vokset mest i år med 13,2 procent. I årets ti første måneder er 499.063 fløjet på ruten til Malaga.

Download Excel