Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
11.12.2017

CPH: Husk at forberede familien til efterårsferien

Fredag den 13. bliver efterårsferiens mest travle rejsedag i Københavns Lufthavn med forventet 101.700 rejsende. Spanien og Grækenland er de store feriemål. Hvis man skal flyve ud af Europa eller til lande, der ikke er medlem af Schengen – som f.eks. Storbritannien – kan der være ventetid i paskontrollen. 

Forberedelse, forberedelse, forberedelse. Det er de tre vigtigste råd, når familien flyver på efterårsferie.

”Rejsen gennem lufthavnen bliver meget nemmere, hvis man forbereder sig hjemme fra på turen gennem lufthavnens check-in og sikkerhedskontrol,” fortæller passagerchef Thomas Hoff Andersen.

Efterårsferien betyder, at lyden af børnestemmer vil fylde mere end normalt i terminalerne. I weekenden fra 13-15 oktober vil omkring 20.000 børn under 12 år rejse igennem lufthavnen.

En tryg og sjov rejse

”Hvis man som familie er godt forberedt får børnene en langt sjovere og mere tryg rejse igennem lufthavnen. Så tjek ind hjemmefra og print boardingkortet.  Pak håndbagagen rigtigt – det vil sige iPad, laptop, telefoner og andet øverst, så det er nemt at få ud på bakken i sikkerhedskontrollen.

”Og så husk væskereglerne – altså ingen vandflasker og andet i sikkerhedskontrollen. Og hvis, der er væsker/cremer skal de være i max 100 ml beholder og samlet max 1 liter i en – og kun en gennemsigtig pose per person,” understreger passagerchefen.

De Canariske øer topper

Trafikstatistikken viser, at Spaniens Canariske øer og græske Kreta og Rhodos er de to største rejsemål for chartergæsterne. Selvom antallet charterrejsende til Tyrkiet er faldet de seneste år, er Antalya dog stadig i top i efterårsferien.

Lidt ekstra forberedelse er også en god ide, hvis rejsen går til Tyrkiet eller andre destinationer uden for Schengen-området i Europa. Den 7. oktober trådte de nye pasregler nemlig i kraft.

Det betyder, at alle rejsende, der skal krydse Schengen-grænsen, nu skal have scannet pas i politiets paskontrol, når man flyver ud af Europa - eller til et af de lande i Europa, der ikke er medlem af Schengen samarbejdet:  Storbritannien, Kroatien, Cypern, Bulgarien og Rumænien.

”Så et godt råd er, at tjekke om ens rejsemål er uden for Schengen-området. Er det tilfældet skal man sætte lidt ekstra tid af efter sikkerhedskontrollen til også at skulle igennem paskontrollen, da der kan opstå køer og ventetid,” fortæller passagerchef Thomas Hoff Andersson

Han understreger, at det kun er, når man rejser uden for Schengen, at man skal gennem paskontrollen.  Det gør cirka hver fjerde passager. Rejser man inden for Schengen er der fortsat ingen paskontrol.

Antal forventede passagerer i efterårsferien

  • Fredag 13/10:  101.700
  • Lørdag 14/10:    82.000
  • Søndag 15/10:  94.500
  • Mandag 16/10: 91.100
  • Tirsdag 17/10:   78.500
  • Onsdag 18/10:  80.700
  • Torsdag 19/10:  89.600
  • Fredag 20/10    93.200
  • Lørdag 21/10:   74.300
  • Søndag 22/10: 94.000