18.09.2017

CPH inviterer piloter til dialog

I et læserbrev i Berlingske udtrykker piloterne i Flyvebranchens Personale Union bekymring for, at Københavns Lufthavn skal fremtidssikres og udbygges til 40 mio. passagerer. CPH har tidligere drøftet udbygningen med en række piloter i Københavns Lufthavn og inviterer nu de otte piloter til dialog.  

Københavns Lufthavn løber tør for plads til fly i 2024. Derfor har selskabet bag Københavns Lufthavn, CPH, fremlagt en konkret plan om at udbygge lufthavnen og skabe plads til 40 mio. passagerer.

- Vi har netop fremlagt en konkret plan for at udbygge Københavns Lufthavn til 40 mio. passagerer. Det er en plan - som ikke har som mål at lukke en bane, men at udbygge kapaciteten i CPH - hvor vi investerer 20 mia. kr. og gør plads til 55.000 flere starter og landinger i lufthavnen. I denne plan er sikkerheden og punktligheden naturligvis helt afgørende. Jeg forstår dog godt piloternes behov for mere information, og vi vil derfor invitere piloterne til et møde, så vi sammen kan se på, hvordan vi kan reducere de negative konsekvenser det har at bygge på tværbanen i forhold til punktligheden. Ud af 55.000 flere operationer vil det dreje sig om ca. 100 aflysninger, hvilket er en meget lille procentdel af de aflysninger, der opleves i dag. Efter planen skal vi først bygge på banen om syv år, så vi har god tid til at finde løsninger, siger pressechef i CPH, Kasper Hyllested

1 mio. starter og landinger er analyseret

Den konkrete plan, som CPH har fremlagt, er baseret på en analyse af 1 mio. starter og landinger i Københavns Lufthavn. Analysen er baseret på vindata, banefriktion og flyenes evne til at lande i sidevind.

- Vi er klar over, at det er en forandring af lufthavnen, som den ser ud i det, men det er vores vurdering, at udbygningen af lufthavnen på tværbanen er den rigtige løsning. Vi har bygget lufthavn i 91 år, og jeg vil gerne slå fast, at sikkerheden altid har – og altid vil – komme i første række. Vi investerer i alt 20 mia. kr., så når piloterne skriver, at det er en løsning, som alene truffet ud fra et ønske om at spare penge, så er det ikke et billede, vi kan genkende, siger Kasper Hyllested.

Udbygningen af Københavns Lufthavn er en investering på i alt 20 mia. kr. Ifølge COWI vil udbygningen skabe i alt 12.500 arbejdspladser alene i byggeperioden, og der vil være 9.000 flere faste arbejdspladser i Københavns Lufthavn, når lufthavnen er udbygget til 40 mio. passagerer.