18.09.2017

Ny flyrute fra København til Bukarest

Næste sommer åbner en ny flyrute fra København til den rumænske hovedstad Bukarest. Det er det rumænske flyselskab, Blue Air, der åbner sin første rute til København. 

Det rumænske flyselskab Blue Air åbner næste sommer sin første rute til Københavns Lufthavn. Ruten går til den rumænske hovedstad Bukarest, og vil fra den 2. juni 2017 flyve tre gange om ugen mellem de to hovedstæder.

”Bukarest er en spændende destination både for forretningsrejsende og turister. Vi kan se, at der især er efterspørgsel blandt svenske rejsende, og at der er mange af vores rejsende, der i dag flyver indirekte. De kan fremover vælge mellem endnu flere afgange og dermed få kortere rejsetid”, siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Hos Blue Air er den kommercielle direktør, Tudor Constantinescu, glad for den nye rute:

”Vi har haft kig på det danske marked i et stykke tid, og vi er nu klar til at påbegynde flyvninger til en af Europas mest spændende hovedstæder. Med et stort opland, en stærk økonomi og et pulserende byliv er København i vore øjne en oplagt første destination i Danmark, og vi håber at udvide med endnu flere ruter i den kommende tid. Det er en vigtig styrkelse af vores position på det nordiske marked”, siger Tudor Constantinescu.

Når Blue Air påbegynder ruten mellem Bukarest og København i 2017, vil de flyve mandag, onsdag og fredag. De vil benytte et af deres Boeing 737-400-fly med 162 sæder.

Blue Air er Rumæniens førende flyselskab, og et selskab der er vokset ganske hurtigt de sidste par år. Selskabet har eksisteret i 12 år og havde i 2015 flere end 2 millioner passagerer. Selskabet forventer at passere 3,2 mio. passagerer i år.

Fakta om Bukarest

  • Bukarest er hovedstad i Rumænien. Byen ligger i den sydøstlige del af landet ved bredden af floden Dâmboviţa. Byen har eksisteret siden midten af 1400-tallet og blev landets hovedstad i 1862. I dag har byen små 2 mio. indbyggere.
  • Arkitekturen er blandet og afspejler landets historie. I mellemkrigstiden gav byens elegante arkitektur den tilnavnet  "Lille Paris", og den franske indflydelse er tydelig på en række meget smukke bygninger i den centrale del af byen.
  • I de senere år har byen oplevet et økonomisk og kulturelt boom, og flere og flere turister rejser til byen, ligesom barscenen er livlig og værd at besøge.
  • Rumænien blev medlem af EU den 1. januar 2007.