18.09.2017

Norwegian åbner rute til Oakland ved San Francisco

Fra foråret 2017 kan danskere og amerikanere flyver direkte mellem København og byen Oakland ved San Francisco. Den nye rute til Californien betyder endnu flere amerikanske turister til Danmark 

Norwegian åbner selskabets niende direkte rute fra København til USA – denne gang til Oakland ved San Francisco.

”Danskerne har taget rigtig godt imod vores langdistanceruter, og rigtig mange af vores afgange har været stopfyldte”, siger Norwegians kommercielle direktør Thomas Ramdahl.  

Den nye rute til Oakland starter 27. marts næste år. Den flyves tirsdag og lørdag. Udover at give danske ferierejsende og virksomheder endnu flere rejsemuligheder, vil ruten også bringe flere amerikanere til Danmark.

Flere amerikanere til Danmark
”Mange amerikanere vil besøge de største europæiske metropoler som London, Paris og Rom, men det er helt tydeligt, at USA-ruterne til København er godt fyldte med turister, der vil opleve Københavns gastronomi, design og seværdigheder. Norwegian ser et stort potentiale i at bringe flere amerikanere og andre turister til Danmark, hvilket betyder både vækst og jobskabelse i landet”, siger Thomas Ramdahl.

Hos Københavns Lufthavn ser kommerciel direktør Peter Krogsgaard store muligheder i den nye rute – både for de rejsende og for samfundet. Typisk udgør amerikanerne mere end 40 procent af de rejsende på Norwegians ruter mellem USA og København.

Ny rute er 42 millioner kroner værd
”Udover at give danske ferierejsende og forretningsfolk helt nye muligheder for let at komme til Vestkysten i USA, så betyder Norwegians nye rute også, at endnu flere amerikanere vil rejse til Danmark. Det skaber vækst og arbejdspladser i bl.a. turisme-branchen,” siger Peter Krogsgaard.

Samtidig øges Danmarks internationale tilgængelighed, og det er også med til at øge vores samlede velstand, understreger han.

”En analyse fra DAMVAD Analytics har påvist, at internationale flyruter skaber velstand i Danmark. En rute som denne fra Oakland til København vil give et samlet bidrag til Danmarks BNP på omkring 42 mio. kroner”, siger Peter Krogsgaard.

Med den nye rute flyver Norwegian nu til ni destinationer i USA fra København: JFK i New York, Los Angeles og Oakland i Californien, Fort Lauderdale og Orlando i Florida, San Juan i Puerto Rico, St. Croix på Virgin Islands samt Las Vegas og Boston.

Fakta:

  • Oakland er en af mange byer omkring San Francisco Bay Area, der samlet tæller 7 millioner indbyggere.
  • Oakland blev grundlagt i 1852. Byen huser i dag 400.000 indbyggere. Lige nord for Oakland ligger universitetsbyen Berkeley. Vest for byen – en kort tur over Bay Bridge - ligger San Francisco.
  • Oakland er hjemsted for det amerikanske fodboldhold Oakland Raiders, der spiller i NFL.
  • Lufthavnen Oakland International havde 11 millioner passagerer sidste år. Der er hurtig togtransport til centrum af San Fransisco.