Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

CPH-rute til hollandske Groningen åbnet

Mandag morgen åbnede en ny rute mellem København og den nordhollandske universitetsby, Groningen. Fremover flyver det estiske flyselskab Nordica 11 gange om ugen mellem de to byer i samarbejde med Adria Airways. 

Fremover bliver det væsentligt lettere at komme fra København til det nordlige Holland. Det estiske flyselskab, Nordica, åbnede nemlig mandag morgen en direkte flyrute mellem Københavns Lufthavn og Groningen i samarbejde med Adria Airways.

Åbningen skete ved et arrangement i Københavns Lufthavns Gate B6, hvor den nederlandske ambassadør i Danmark, Henk Swarttouw, talte til passagerer og særligt indbudte.

Efter åbningen kunne passagererne sætte sig til rette i Embraer ERJ-145-flyet med 49 sæder, der fløj den 474 km lange tur mod Groningen for første gang. Fremover vil flyet tage den tur to gange dagligt på hverdage og i alt 11 gange om ugen.

I Københavns Lufthavn glæder den kommercielle direktør, Peter Krogsgaard, sig over den nye rute:

”Ruten binder det nordlige Holland sammen med København, og gør det let for de hollandske rejsende at komme via CPH ud i verden på en af vores flere end 30 direkte, langdistanceruter. Vi har mange af de såkaldte ”feeder-ruter”, der flyver passagerer ind fra hele Nordeuropa til CPH, for derefter at flyve videre ud i verden, og nu bliver det nordlige Holland også forbundet direkte”, forklarer Peter Krogsgaard.

Nordica flyver ruten i samarbejde med Adria Airways, der er medlem af Star Alliance, og passagererne kan kan i CPH let transferere til eksempelvis SAS’ langdistanceruter.

Åbning af rute fra CPH til Groningen - sept. 2016

Ruteudviklingschef i CPH, Morten Mortensen (t.v) og den nederlandske ambassadør, Henk Swarttouw (t.h.) klippede snoren til den første flyvning på ruten mellem CPH og Groningen.

Universitetsby med lang historie

Groningen er en af Hollands ældste byer med en historie, der rækker knap 2.000 år tilbage i tiden, og et meget aktivt studiemiljø omkring de to universiteter.

”Det er nok kun få danskere, der har oplevet Groningen og det nordlige Holland som turister, men vi ved af erfaring, at nye, direkte ruter fører til øget trafik i begge retninger. Groningen byder på mange interessante oplevelser og en spændende historie, og det er noget, som mange danske turister lægger stor vægt på, når de skal på ferie,” siger Peter Krogsgaard.

FAKTA OM GRONINGEN

  • Groningens historie går helt tilbage til år 200, hvor de første bopladser blev etableret. Byen oplevede sin storhedstid i 1400-tallet som et magtfuldt og velhavende handelscentrum.
  • I 1614 blev Groningen Universitet grundlagt. I dag tæller byens to universiteter 53.000 studerende. Ganske mange udenlandske studerende tager et semester eller to i Groningen – også fra Danmark.
  • Den gamle del af byen blev hærget af voldsomme kampe under 2. verdenskrig. I april 1945 blev især området omkring markedspladsen Grote Markt ødelagt. En del er dog genopbygget og Groningen er i dag en fin blanding af gammelt og nyt.
  • Byens mest berømte nulevende søn er fodboldstjernen Arjen Robben.