18.09.2017

CPH har verdens bedste udbud af spisesteder

Om det er steaks eller sushi, kaviar eller kanelsnegle, så har Københavns Lufthavn verdens bedste udbud af spisesteder og cafeer. Sent torsdag aften i Geneve modtog lufthavnen branchens store FAB-pris som lufthavnen med ” Verdens bedste café- og restaurantudvalg”. 

Passagererne i Københavns Lufthavn kan i dag vælge mellem flere end 34 restauranter og cafeer, der byder på alt fra hurtige snacks i høj kvalitet til måltider på højt gastronomisk niveau. Arbejdet med at give passagererne en god rejseoplevelse i lufthavnen er nu belønnet med den prestigefyldte pris som den lufthavn, der har Verdens bedste café- og restaurantudvalg. Det skete ved den internationale FAB Awards, der blev afholdt i Geneve i går, torsdag den 30. juni 2016.

Prisen for ‘verdens bedste café- og restaurantudvalg’ (’Airport Food & Beverage Offer of the Year’) glæder Lise Ryevad, der er director for Airport Sales i Københavns Lufthavn:

”Vi arbejder konstant på at kunne tilbyde vores passagerer ekstraordinære oplevelser med en indbydende variation af caféer og restauranter i høj kvalitet. F&B-prisen viser, at vi er på rette vej.”

Ifølge Lise Ryevad er lufthavnens strategi at skabe et godt ”mix” mellem både internationalt kendte restauranter og dygtige danske navne:

”Vi er værter i Danmark - i København – så naturligvis sætter byen og landet også sit klare aftryk på lufthavnen. En ganske væsentlig del af Danmarks og Københavns succes som rejsemål de senere år, er det store internationale gennembrud for den nye nordiske madkultur. Det skal lufthavnen også afspejle. Derfor der det utroligt vigtigt, at man kan spise godt – rigtig godt – i lufthavnen. Det skal både være dansk – og internationalt”, mener Lise Ryevad.

Sidste år rejste flere end 26 millioner passagerer igennem Københavns Lufthavn. 35 procent af de rejsende er danske. Resten er udenlandske gæster.

”Der er mange madkulturer samlet her. Derfor har vi også en god kombination af danske ”local heroes” som eksempelvis MASH og Lagkagehuset, men og internationale brands som Yo Sushi og Caviar House. Det er vigtigt, at der er noget for alle”, forklarer Lise Ryevad.

En ny måling fra Analyse Danmark foretaget for lufthavnen viser, at 63 procent af passagererne mener at gode madoplevelser er en vigtig eller dén vigtigste del af rejsen.

”Rejsen begynder i lufthavnen og vi lytter til de rejsende. Vi interviewer op mod 100.000 passagerer hvert år, så vi kan leve op til vores gæsters ønsker og behov. Et af de store ønsker har været gode tilbud for både de store og de små rejsebudgetter. Det har vi i dag, og vi vil også fremover udvikle vores tilbud, så det matcher de rejsendes ønsker og behov, siger Lise Ryevad.

Fakta om FAB Awards 2016 og Københavns Lufthavn

  • FAB-priserne er indstiftet af Moodie Davitt Report og branchemediet The Foodie Report, der er en del af den britiske forlagskoncern Moodie.
  • F&B står for ”Food and Beverage” – mad og drikke på dansk.
  • Københavns Lufthavn vandt i år prisen for ”Airport F&B of the year”.
  • Københavns Lufthavn har 34 spisesteder: Caviar House, 2 Grab and Fly, Food Market, 3 Starbucks, The Bar, 3 Segafredo, 2 Joe & the Juice, 3 Lagkagehuset, 7-eleven Deli, 2 Baresso, Le Sommelier Bar og Bistro, 2 O'Learys, MASH, Aamans, Gorm's, Foodmarket, Yo! Sushi og 4 Steffs Place.