18.09.2017

Mest travle start på sommeren nogensinde

Den voksende rejselyst til og fra Danmark gav i juni en markant vækst i antallet af passagerer på 9 procent i Københavns Lufthavn. Dermed blev juni den mest travle start på sommeren nogensinde. I årets første seks måneder er passagertallet i forhold til sidste år steget med 11 procent til 13,7 millioner. Blandt rejsemålene skiller Spanien sig ud med en vækst på 30 procent i år. 

På et ualmindeligt travlt første halvår i Københavns Lufthavn med en samlet passagervækst på 11 procent, blev årets første sommerferie-måned ingen undtagelse.

”Vi har haft en usædvanlig travl start på sommeren med flere dage i juni, hvor vi for første gang har haft over 100.000 rejsende igennem terminalerne. Samlet rejste 2.757.538 millioner igennem lufthavnen - en vækst på 9 procent i forhold til juni sidste år. Dermed fik CPH den mest travle start på sommeren nogensinde,” fortæller Københavns Lufthavns administrerende direktør Thomas Woldbye

Spanien vokser
Ét af danskerne favoritrejsemål er Spanien, der er i årets første seks måneder er gået i udbrud med en passagervækst på 30 procent.

”Vi kan se at passagerne virkelig har benyttet sig af den ekstra kapacitet flyselskaberne har sat ind på Spanien. Samlet er der udbudt 298.000 flere sæder, en stigning på 31 procent i forhold til sidste år. Antallet af passagerer er steget tilsvarende. Det er et godt eksempel på, at når der er flere muligheder for at flyve til en destination, så er der flere, der vælger at rejse til og fra,” siger Thomas Woldbye.

Det kan også måles hos Danmarks Statistik, der har registreret en 46 procents vækst i spanske overnatninger i hovedstaden i årets første fem måneder.

Flere turister til Danmark
I det hele taget skyldes en markant del af årets vækst på 11 procent, at det seneste års mange nye flyruter får flere udenlandske turister til at vælge Danmark som rejsemål. Alene i årets første kvartal var der 27,2 procent flere turister, der rejste til Danmark via Københavns Lufthavn sammenlignet med samme periode sidste år.

Det er ikke kun udenrigstrafikken, der oplever vækst. Også indenrigstrafikken har fået luft under vingerne i 2016. Samlet er indenrigs vokset med 7 procent i første halvår. I juni blev væksten i indenrigs 4,7 procent.

Download Excel her