Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Ny flyrute fra København til Istanbul

Fredag den 24. juni 2016 åbner AtlasGlobal en ny rute fra Istanbul til Københavns Lufthavn. Fremover vil de flyve mellem København og Istanbul i Tyrkiet, der er et af danskernes foretrukne ferielande. 

Det tyrkiske flyselskab AtlasGlobal åbner fredag den 24. juni en ny fast flyrute mellem Istanbul og København. Antallet af direkte afgange mellem Københavns Lufthavn og den tyrkiske storby kommer alene i juli op på knap 200.

”Tyrkiet er en af danskernes foretrukne feriedestinationer. Her er både mulighed for at opleve historie og kultur, og samtidig nyde det gode vejr og de fantastiske strande. Det er et match, som tiltrækker mange danske ferierejsende, og de får nu væsentligt flere afgange at vælge imellem,” siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Peter Krogsgaard fra CPH glæder sig over, at der nu kommer endnu flere muligheder for at flyve fra København til Istanbul.

I 2015 rejste 425.922 danskere fra Københavns Lufthavn til Tyrkiet, og af dem rejste over 56 procent til en af de to lufthavne i Istanbul. AtlasGlobal sætter et Airbus A320-fly ind på ruten med plads til 164 passagerer fordelt med 156 på Economy class og otte på Business Class.

I sommerperioden flyver AtlasGlobals Airbus hver dag mellem de to lufthavne. Der er afgang fra Istanbul kl. 10:25 med ankomst til København kl. 12:20. Herfra flyves så retur kl. 14:20 med ankomst til Istanbul kl. 18:30.

I maj havde Københavns Lufthavn i alt 142 afgange med fire forskellige flyselskaber til Istanbul, men i juli stiger det til 197 afgange om måneden svarende til 38,7 procent flere afgange end i maj:

”Det er en markant forøgelse i antallet af afgange, der nu bliver sat ind, når AtlasGlobal åbner. Når der kommer flere afgange og mere kapacitet på en rute ved vi af erfaring, at det øger antallet af rejsende. Et større udbud af afgange og flere sæder er især med til at trække flere turister og forretningsrejsende her til Danmark,” forklarer Peter Krogsgaard.

Den tyrkiske storby har to store lufthavne, der begge beflyves direkte fra Københavns Lufthavn hver dag. AtlasGlobal flyver til Istanbul-Ataturk lufthavnen, der har direkte forbindelser videre til væsentlige indenrigsdestinationer som Izmir, Adana, Antalya, Kayseri, Trabzon og Gaziantep.