Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
18.09.2017

Ekstra servicepersonale i sikkerhedskontrollen i sommermånederne

Der er i øjeblikket rekordmange rejsende i Københavns Lufthavn. Alene i maj måned rejste 10 pct. flere igennem lufthavnen end i 2015. Lufthavnen indsætter derfor ekstra servicepersonale i sikkerhedskontrollen til at hjælpe de rejsende igennem den travle sommer. Næste år står en helt ny og større sikkerhedskontrol klar. 

Det skal være let at komme igennem sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn – også om sommeren. Derfor indsætter lufthavnen ekstra servicepersonale til at hjælpe de rejsende:

”Det er vores ambition, at størstedelen af de rejsende skal igennem sikkerhedskontrollen på fem minutter, og at alle skal kunne regne med at komme igennem på 15 minutter. På grund af ekstraordinært mange rejsende har det mål været under pres de seneste uger. Derfor gør vi nu alt, hvad vi kan, for at hjælpe de rejsende gennem sikkerhedskontrollen,” siger driftsdirektør i Københavns Lufthavn, Kristan Durhuus.

I foråret ansatte Københavns Lufthavn 60 nye medarbejdere i sikkerhedskontrollen. De ekstra medarbejdere skal være med til at sikre, at sommerrejsende kan komme hurtigt igennem.  Derudover har lufthavnen netop sat gang i at rekruttere yderligere 36 medarbejdere til sikkerhedskontrollen. Samtidig lancerede lufthavnen et digitalt pendlerkort, etablerede et fast dialogforum med indenrigspendlerne og satte fokus på at skabe en mere forudsigelig placering af særligt indenrigsflyene.

Pak rigtigt hjemmefra: Kom hurtigere igennem sikkerhedskontrollen

Håndbagage, der er pakket alt for hårdt, kan være med til at forøge ventetiden i sikkerhedskontrollen. Lufthavnen opfordrer derfor alle rejsende til selv at hjælpe til, så turen gennem sikkerhedskontrollen går så hurtigt som muligt: 

”Øverst bør du lægge væsker og elektronik, fordi du skal tage det op af din taske i sikkerhedskontrollen. Tjek reglerne for bl.a. væsker en ekstra gang inden afgang på vores hjemmeside cph.dk, så du får pakket håndbagage rigtigt hjemmefra. Flere og flere medbringer væsker i større mængder eller har pakket dem forkert. I Københavns Lufthavn gør vi, hvad vi kan for at guide og indsætter ekstra servicepersonale, som kan hjælpe de rejsende med at blive klar til sikkerhedstjekket. Men det er bedst, hvis man forbereder sig hjemmefra”, siger Johnnie Müller, der er sikkerhedschef i Københavns Lufthavn.

Foruden ekstra servicepersonale opstiller lufthavnen nye pakkeborde med information om bl.a. væskeregler og tips til, hvordan håndbagagen pakkes rigtigt.

Kristian Durhuus, driftsdirektør i Københavns Lufthavn

Billede: Ifølge driftsdirektør Kristian Durhuus vil lufthavnen næste år have færdigbygget et nyt, stort sikkerhedschek. 

Udvider sikkerhedskontrollen for 250 mio. kr.

Københavns Lufthavn er i fuld gang med at udbygge sikkerhedskontrollen Det er en investering på 250 millioner kroner, som skal fordoble arealet til brug for sikkerhedskontrollen. Det skal gøre rejseoplevelsen så ustresset som muligt med forudsigelige ventetider, mere lys og plads.

”Sikkerhedskontrollen er en central del af passagerernes oplevelse i lufthavnen, og det skal være en god oplevelse. Vi beklager meget, at ventetiden i øjeblikket kan være længere end normalt. Det vil blive meget bedre, når vi får et nyt, stort sikkerhedscheck i 2017,” siger driftsdirektør Kristan Durhuus.

Fakta: Sådan pakker du håndbagagen rigtigt

For at komme hurtigt gennem sikkerhedskontrollen er det en god idé at pakke sin håndbagage hensigtsmæssigt.

Øverst i håndbagagen bør man lægge de ting, som skal fremvises separat i sikkerhedskontrollen. Det er:

 • Elektriske artikler som f.eks. bærbare pc’er, tablets, kamera og lignende.
  De skal tages ud af deres taske/etui før scanningen i Security.
 • Beholdere med væsker (max. 100 ml.), skal samles i én gennemsigtig og genlukkelig plastpose pr. passager.

Væskeregler:

 • Væsker eller flydende stoffer i håndbagagen skal medbringes i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml.
 • Der må gerne medbringes mere end én beholder med væske, men ikke flere end der kan være i én genlukkelig plastpose på max. 1 liter. Der må kun medbringes én af disse poser per person.
 • Babymad, diætmad og flydende medicin må gerne medbringes i beholdere, der indeholder mere end de normalt tilladte 100 ml (1 dl). Den rejsende skal dog være parat til at bevise væskens ægthed.

Væsker skal tages ud af håndbagagen og placeres synligt i de anviste kasser ved sikkerhedskontrollen, så personalet kan se dem. Væskerne kan blive udtaget til supplerende sikkerhedskontrol.

Det må du ikke medbringe i håndbagagen:

 • Væsker i større beholdere end 100 ml.
 • Skydevåben og lignende genstande 
 • Spidse/skarpe våben og lignende genstande 
 • Stumpe redskaber 
 • Eksplosive stoffer og brændbare stoffer 
 • Kemiske og toksiske stoffer
 • E-cigaretter:Nikotin-refill til E-cigaretter med faresymbol er ikke tilladt at medbringe som håndbagage uanset størrelse.  
  Såfremt det ønskes at medbringe en eller flere refills på rejsen, skal det sendes som farligt gods.
 • Lightere: Rejsende som medbringer en lighter, skal vise den i sikkerhedskontrollen og herefter opbevare den i lommen. Der må kun medbringes 1 lighter, og den må ikke medbringes i håndbagage eller i indskrevet bagage, da der er risiko for selvantændelse.

En udførlig liste over forbudte genstande findes på Trafik- og Byggestyrelsens website www.flypassager.dk.