18.09.2017

Københavns Lufthavne: 2 millioner rejsende i februar

Antallet af rejsende i Københavns Lufthavn voksede i februar 16,0 pct. i forhold til samme måned sidste år. En stor del af væksten kommer fra turister, der rejser til Danmark med en af de mange nye ruter. 

1.945.542 passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn, og det var 268.342 flere end i februar 2015. Dermed lander årets anden måned på en vækst på 16 pct. og fortsætter tendensen med tocifrede vækstrater, som har præget lufthavnens trafik de seneste tre måneder. Såvel indenrigstrafikken som den oversøiske trafik steg markant, og alene på de europæiske ruter er der i februar en vækst på 17,4 procent:

- Det er især flyselskaber som Norwegian, easyJet og Ryanair, der tegner sig for en meget stor del af væksten. Det er dog ikke alene lavprisselskaberne, der vokser, og generelt tegner der sig et billede af, at der er en stigende interesse for at rejse til Danmark. Flere inbound-rejsende til Danmark skaber vækst og arbejdspladser i Danmark, særligt i turistbranchen, forklarer Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

København og Danmark er et attraktivt marked for flyselskaberne, og det afspejler sig i en øget konkurrence. Ungarske Wizz Air starter nemlig sin første rute til København, og vil fra den 22. marts flyve fra København til Skopje, hovedstaden i Makedonien:

- I Københavns Lufthavn er vi glade for, at vi kan blive ved med at tiltrække nye selskaber og ruter, og for at de eksisterende flyselskaber udbygger deres forretning. Kagen bliver større, og det gavner væksten og beskæftigelsen i hele Danmark, siger Thomas Woldbye.

Hent Excel.