Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

25.000 par ski kræver god plads i Københavns Lufthavn

Vinterferien er i fuld gang. Det kan mærkes i Københavns Lufthavn, hvor der i sæsonen skal 25.000 par ski igennem bagageanlægget. Derfor er ”odd-size” området i bagageudleveringen blevet udvidet i år, så det er hurtigere og lettere at få sine ski og sit udstyr med hjem. 

De omkring 25.000 par ski, der ruller gennem bagageanlægget i vintersæsonen, stiller særlige krav til lufthavnens bagagebånd.

”Så mange tasker med ski kræver en del håndtering, men vi er godt forberedt. Vi har udvidet ”odd-size” området og gjort det nemmere og ikke mindst hurtigere at håndtere skiudstyret,” fortæller Thomas Hoff Andersson, Passagerchef i Københavns Lufthavn.

I bagageudleveringen er odd-size området ved bagagebånd 9 blevet udvidet. Der er blandt andet bygget større aflæsningsborde, så passagerne har bedre plads til at hente deres ski og udstyr.

”Derudover er der indkaldt ekstra personale i skolernes vinterferie til at hjælpe, så passagerne hurtigere kan komme hjem med deres ski – og deres forhåbentlig gode vinterferie-minder,” fortæller Thomas Hoff Andersson.

Mange vælger at flyve på skiferie
At flyve på skiferie er blevet mere populært de senere år, især i uge 7 og 8 hvor skolerne holder vinterferie.

”I år er der i uge 7 næsten 4.000 flere flysæder til de klassiske skidestinationer end sidste år. Det svarer til en stigning på 5 %,” siger Thomas Hoff Andersson.

Der er især blevet gjort plads til flere skiturister på ruterne til Torino, Milano, og Innsbruck i år.

Thomas Hoff opfordrer de hjemkomne skituristerne til at være ekstra opmærksomme, når skal igennem bagagen og ud igennem lufthavnen.

”Det er naturligvis vigtigt, at man er opmærksom på sine medpassagerer, når man bakser rundt med en stor skitaske. Et godt råd er derfor, at man, i stedet for at lægge sin skitaske vandret på bagagevognen, placerer sin skitaske lodret. På den måde undgår man nemlig bedst muligt at ramme sine medpassagerer, når man går igennem lufthavnen med skitasker på bagagevognen,” afslutter Thomas Hoff Andersson.

Du finder flere gode råd til at rejse med ski her.