18.09.2017

Rejserekord i oktober

Københavns Lufthavn oplevede i oktober en vækst på 7,8% i antallet af rejsende. Knap 2,7 millioner passagerer rejste gennem lufthavnen, og især ruterne uden for Europa fortsatte den høje vækst, der har præget året. 

I oktober måned var der 2.668.985 rejsende i Københavns Lufthavn, svarende til 7,8% flere end samme måned sidste år. Det er første gang, så mange er rejst gennem lufthavnen i en oktober måned.

Særligt ruterne til destinationer uden for Europa oplevede markante stigninger. Der var 12,3% flere rejsende på de interkontinentale ruter i oktober i år sammenlignet med samme måned sidste år:                                                         

”Den høje vækst i antallet af rejsende på de interkontinentale ruter er med til at understrege CPH’s position som et stærkt knudepunkt i Nordeuropa. I år er der åbnet fem nye interkontinentale ruter, som alle er med til at forbedre Danmarks internationale tilgængelighed og skabe grundlag for vækst og arbejdspladser i Danmark,” forklarer Thomas Woldbye, der er administrerende direktør for Københavns Lufthavn.

Han fremhæver, at væksten i antallet af rejsende og ruter i CPH i årets første tre kvartaler ifølge en analyse fra DAMVAD Analytics har øget Danmarks BNP med knap 3 mia. kr. En stor del af den vækst skabes i turistindustrien, der nyder godt af, at flere turister flyver til Danmark:

”I mange år har danskerne været glade for at rejse til lande som Spanien, Italien og Storbritannien, men i de senere år har flere og flere turister fra netop de lande også fundet vej til Danmark. Det hænger i høj grad sammen med, at CPH de senere år har fået åbnet flere direkte ruter til nye destinationer og ikke mindst, at der er mange afgange at vælge imellem. Det betyder, at Danmark er blevet bedre tilgængeligt for turister,” siger Thomas Woldbye.

London var i oktober den største destination med over 220.000 rejsende, mens Malaga var den blandt de 10 største destinationer, der oplevede den største vækst med 46,1% flere rejsende. År til dato er det samlede passagertal steget med 9,6%. Indenrigstrafikken er steget 6,6%, europatrafikken 9,7% og den interkontinentale trafik 10,8%.

Hent som Excel

Hent billede i høj opløsning af Thomas Woldbye