Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Nyt regeringsgrundlag kan styrke Danmarks største arbejdsplads

Med dagens regeringsgrundlag lægger Danmarks nye trekløverregering op til en styrkelse af rammevilkårene for dansk luftfart. Det kan og bør gøre Danmarks største arbejdsplads, Københavns Lufthavn, større. 

Regeringsgrundlaget indeholder for luftfarten en vigtig politisk udmelding, som Københavns Lufthavns adm. direktør Thomas Woldbye kvitterer for:

- Regeringen fortjener respekt for så eksplicit at fremhæve luftfartens og Københavns Lufthavns betydning for Danmark. Jeg ser det nye regeringsgrundlag som et fundament for at fremtidssikre vækst og jobskabelse i hele landet. Et fundament, som forpligter CPH såvel som Christiansborg til at levere i fællesskab, og det arbejde ser jeg frem til at få gjort til virkelighed, udtaler adm. direktør Thomas Woldbye. 

Københavns Lufthavn er allerede Danmarks største arbejdsplads, og med afsæt i regeringsgrundlaget vil CPH iværksætte en udvidelse, der skal styrke lufthavnens position som Nordeuropas foretrukne knudepunkt yderligere:

- Vi har en konkret plan om at udvide kapaciteten fra 26 til 40 mio. passagerer om året. Den plan er helt central for, at Danmark får del i den massive globale vækst i flytrafik, vi ser i disse år. Jeg læser regeringsgrundlaget som en forståelse fra regeringens side om, at Københavns Lufthavns unikke position som vækstmotor ikke udvikler sig selv – det kræver et stærkt samarbejde på tværs af både det politiske og private spektrum, uddyber Thomas Woldbye.

Herfra er det vigtigt, at de lovende ord bliver fulgt til dørs:

- Der er rigtig meget på spil de kommende år, og hele Danmark får gevinst af en konkurrencedygtig dansk luftfartsbranche. Erhvervslivet vil nyde godt af mange nye arbejdspladser i lufthavnen og nemmere adgang til vækstøkonomier i f.eks. Asien, mens passagerer kan se frem til nemmere, hurtigere og mere effektivt at kunne rejse mellem landsdelene og ud i hele verden. Samtidig vil det være muligt at tiltrække endnu flere turister til Danmark, afslutter Thomas Woldbye.

På bare fem år er passagerantallet i CPH vokset med 24 procent, og alene fra 2005-2015 har CPH øget Danmarks BNP med 31 mia. kr. 

Hent billede i høj opløsning af Thomas Woldbye her