18.09.2017

Ny ruteudviklingschef i CPH

Verdens bedste team til udvikling af nye flyruter har fået ny chef. 45-årige Morten Mortensen, der har en fortid i blandt andet A.P. Møller - Mærsk og 3M, tiltræder stillingen som Københavns Lufthavns ruteudviklingschef den 1. marts. 

Det bliver en erfaren leder med stor international indsigt i transport og infrastruktur, der overtager stillingen i Københavns Lufthavn som ruteudviklingschef. 45-årige Morten Mortensen har blandt andet arbejdet for Mærsk Procurement, Mærsk Line og APM Terminals i Danmark, Holland og Singapore.

”Udover at have betragtelig erfaring fra udlandet og et internationalt udsyn fra stillinger i blandt andet Singapore og Holland, så får vi med Morten en skarp strateg og dygtig teamleder, der har arbejdet med infrastruktur til lands, til vands – og nu i luften,” siger Peter Krogsgaard, Kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Vækst og arbejdspladser
Det seneste årti har Københavns Lufthavn arbejdet målrettet på at udvide antallet af direkte flyruter ud i verden, så CPH i dag har knap 160 direkte flyruter fra København – heraf 34 interkontinentale til især Asien og Nordamerika.

Medarbejderne fra CPHs team af ruteudviklere rejser verden rundt for at sælge Danmark og Københavns Lufthavn til flyselskaber og rejsebureauer.

”Hver eneste flyrute skaber vækst og arbejdspladser i København og resten af Danmark.  Men konkurrencen i Europa om flyruter er benhård. Derfor skal vi drive en effektiv og attraktiv lufthavn. Og derfor skal vi være helt skarpe, når vi præsentere bæredygtige og gennemarbejdede business cases, så flyselskaberne vælger at starte en rute fra København fremfor hos en af de mange konkurrerende lufthavne i Europa. ,” fortæller Peter Krogsgaard.

CPH verdensmester i ruteudvikling
I september 2015 genvandt CPH verdensmesterskabet i ruteudvikling for lufthavne med 20-50 millioner passagerer ved den årlige internationale World Routes konference. Den kommende leder af ruteudviklings-teamet, Morten Mortensen, er ikke i tvivl om, hvad en af de vigtigste opgaver bliver:

”Der skal bygges videre på den succes ruteudviklingsteamet og resten af lufthavnen har haft med at skaffe flyruter og vækst til Danmark. Med lufthavnens plan om at vokse fra 25-40 millioner passagerer bliver der nok at tage fat på, så jeg kan roligt sige, at jeg glæder mig helt utroligt meget til at komme i gang,” siger Morten Mortensen.

Morten Mortensen er født i Kolding, uddannet på Købmandsskolen og Handelshøjskolen i Århus i Business Administration and Marketing(HD-A) og startede karrieren i København. Han bor i dag i Dragør med sin kone og to drenge på 6 og 10 år. Første arbejdsdag som ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn bliver 1. marts.