18.09.2017

Første kinesiske flyselskab lander i Københavns Lufthavn

Når Beijing Capital Airlines i dag lander i Københavns Lufthavn, er det første gang, at et kinesisk flyselskab flyver direkte mellem Danmark og Kina. Gennembruddet til det kinesiske marked kan åbne op for nye flyruter mellem Danmark og Kina og tiltrække flere kinesiske turister og forretningsfolk til Danmark 

Etableringen af de direkte ruter mellem København og Kina skyldes i høj grad et stærkt samarbejde mellem ruteudviklingsprojektet, Global Connected, Københavns Lufthavne A/S og Udenrigsministeriet: 

Vi arbejder hele tiden for at udbygge vores kommercielle relationer og samarbejde med resten af verden. Derfor er jeg rigtig glad for de nye ruter til og fra Kina, udsigten til købestærke kinesiske turister og mulighederne for flere kinesiske investeringer, der kan komme hele landet til gode. Det er en stor cadeau til den danske ambassade i Kina og Invest in Denmark, der har arbejdet på at få kinesiske flyselskaber til at se mulighederne i flyruter til Danmark,” siger udenrigsminister Kristian Jensen. 

Stor betydning
Det kinesiske flyselskab medbringer i første omgang ca. 3.500 chartergæster fra det kinesiske rejsebureau Caissa, men der arbejdes på at gøre ruten permanent:

Vi har arbejdet hårdt og længe på at få et kinesisk flyselskab til at etablere en direkte rute til Københavns Lufthavn. Når Beijing Capital Airlines i dag sætter landingshjulene i Københavns Lufthavn kan det blive startskuddet et på væksteventyr af de helt store. Vi ved, at kinesiske turister bruger to-tre gange så mange penge som den gennemsnitlige turist, og det kan derfor få stor betydning for turismebranchen i hele Danmark, hvis vi for alvor får etableret en luftbro til Kina,” siger adm. direktør Thomas Woldbye, Københavns Lufthavne A/S.

Kinesere vilde med H.C. Andersen
Hvis Danmark får fat på det kinesiske marked, kan det få stor betydning for hele landet. I Odense ser man et stort potentiale i netop de kinesiske turister:

H.C. Andersen er kæmpestor i Kina, og de kinesiske børn kan mange af eventyrene i søvne. Vi ved, at de kinesiske turister også ønsker at opleve det autentiske miljø i H.C. Andersens fødeby, og jeg vil derfor kun opfordre til, at vi står sammen om at få flere flyruter fra Kina – det vil gavne hele Danmark,” siger Anker Boye, borgmester i Odense.

Siden 2009 er antallet af langdistanceruter i Københavns Lufthavn fordoblet, og fra næste år vil der være 35 direkte langdistanceruter i Københavns Lufthavn. De mange langdistanceruter gør det lettere for turister at komme til Danmark, og skaber samtidig en god international tilgængelighed for danske virksomheder. Der er i dag direkte flyruter til 71 pct. af verdens BNP fra Københavns Lufthavn.

Fakta om ruten:

  • I alt vil 3.500 kinesiske passagerer besøge Danmark i løbet af september og oktober 2015.
  • De kinesiske passagerer ankommer direkte fra Hangzhou (HGH) og Beijing (PEK).
  • De to ruter flyves foreløbig i to måneder (september og oktober) og har hver én ugentlig ankomst i CPH.
  • Københavns Lufthavne A/S og Global Connected er i dialog med Beijing Capital Airlines om en potentiel udvidelse af ruterne i sæsonen i 2016.
  • Kinesiske turister bruger typisk 2.000 kr. i døgnet, svarende til en omsætning på omkring 15 millioner kroner, hvis hver af de 3500 turister tilbringer 2-3 dage i Danmark.

For yderligere information kontakt: