18.09.2017

Jazz Festival lander i lufthavnen

Copenhagen Jazz Festival har vokseværk og rykker ind i Københavns Lufthavn. I bagageområdet bliver der i festivalugen afholdt to jazzkoncerter til glæde for alle de rejsende. 

Siden 1979 har Copenhagen jazz festival en gang om året forvandlet København til et jazz-mekka med koncerter over hele byen.

Musikken fylder byens torve, parker, spillesteder og som noget helt nyt i år:  bagageudleveringen i Københavns Lufthavn. 

”Jazzfestivalen er en af Københavns mange internationale begivenheder, og når hele byen vibrerer med god stemning, så skal byens besøgende selvfølgelig mærke det allerede når de lander i lufthavnen. Det er vores måde at byde velkommen på,” siger direktør i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltningen, Thomas Jakobsen.

22.000 jazzgæster fra udlandet
I løbet af festivalens 10 dage præsenteres mere end 1.000 koncerter fordelt på over 100 scener rundt omkring i byen. Tilsammen bliver disse koncerter besøgt af over 250.000 glade publikummer, heraf 22.000 fra udlandet.

Flere af dem ankommer med fly til lufthavnen, fortæller lufthavnens passagerchef, Marie-Louise Lotz.

"For de rejsende er lufthavnen det første indtryk af Danmark og København. Vi er en del af hovedstaden og alle de spændende begivenheder. Så nu bringer vi jazz festivalen helt ind i lufthavnens bagageområde – til glæde for både festivaldeltagerne og de øvrige passagerer;” siger Marie-Louise Lotz.

Trio og touch-skærm
Musikken orkestreres af trioen Niels Wilhelm Knudsen, Mathias Harbeck og Jørgen Stenbæk, der giver koncert onsdag den 8. juli og fredag den 10. juli, begge dage mellem kl. 12 og 14.

Koncerterne afholdes i baggageudleveringen ved den nye otte meter lange digitale touch-skærm, som Københavns Lufthavn og Københavns Kommunens Kultur- og Fritidsforvaltning opsatte i maj.  Den store touch-skærm giver ankommende mulighed for selv at søge information om København, mens de lytter til jazz og venter på deres bagage.