18.09.2017

Korte ventetider på de store rejsedage

I uge 26 lå den gennemsnitlige ventetid før sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn på 4 minutter og 50 sekunder. 

Den øgede bemanding i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn sikrede fortsat korte ventetider før sikkerhedstjekket, selvom det var en uge, hvor flere hundredetusinde rejste på sommerferie. I uge 26 lå den gennemsnitlige ventetid henover hele ugen på 4 minutter og 50 sekunder. I myldretiden fra kl. 5 til 9 om morgenen og om eftermiddagen fra 15 til 19 var den gennemsnitlige ventetid 4 minutter og 48 sekunder.

I alt 99,8 procent af de knap 193.000 passagerer kom frem til sikkerhedskontrollen på under et kvarter, og længste ventetid var 15 minutter og 16 sekunder målt den 25. juni kl. 11.15.

Det var endnu en uge med korte ventetider, hvilket er meget tilfredsstillende, fordi det var en uge, hvor rigtig mange drog på sommerferie. Specielt i weekenden havde vi flere perioder, hvor vi havde alle 18 spor åbne i sikkerhedskontrollen, og det var med til at sikre korte ventetider for langt de fleste af alle rejsende,” siger Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsdirektør, Københavns Lufthavne A/S.

Fortsat mange store rejsedage

Passagerprognosen peger fortsat på mange store rejsedage i de kommende uger, og hver dag i denne uge (uge 27) forventes flere end 35.000 passagerer at gå igennem sikkerhedskontrollen.

Vi har fortsat fuld opmærksomhed på at holde lave ventetider før sikkerhedskontrollen. Fra tidligere år ved vi dog, at indenrigstrafikken aftager her i sommerferien,” siger Henrik Peter Jørgensen.