Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Max Mara Whitney Bag design by Renzo Piano Building Workshop i Københavns Lufthavn

Det internationale modehus Max Mara lancerer nu Whitney Bag, der er designet i samarbejde med Renzo Piano, arkitekten bag det berømte Whitney Museum i New York. Københavns Lufthavn er blandt en lille udvalgt skare det eneste sted i norden, der udstiller og sælger den meget unikke nummererede taske.  

I anledning af indvielsen af det nye Whitney Museum of American Art i New York d. 24. april annoncerer Max Mara et ekstraordinært samarbejde med arkitekten bag det nye Whitney Museum, Renzo Piano, lanceringen af Whitney Bag. Tasken er designet i fællesskab af Max Mara og Renzo Piano Building Workshop og Whitney Bag er en hyldest til den italienske kreativitet.

Københavns Lufthavn i eksklusiv gruppe
Whitney Bag bliver solgt i Max Maras butikker verden over, men kun ganske få af disse får samtidig lov at udstille illustrationen af Whitney Museum med en af de eksklusive nummererede tasker, som på verdensplan kun findes i 250 eksemplarer. Som eneste butik i hele norden har Max Mara valgt at give Københavns Lufthavn denne ære.

Vi er utrolig beærede over at blive valgt som et af de få steder i verden, hvor Max Maras helt nye Whitney Bag lanceres og oven i købet få lov at sælge et par stykker af de meget eftertragtede nummererede tasker. Det passer perfekt ind i vores strategi og ønske om at skabe ekstraordinære oplevelser for passagererne, når de bevæger sig igennem vores shoppingcenter og giver vores lufthavn endnu en dimension af mode Lise Ryevad, Director, Airport Sales i Københavns Lufthavne A/S.

For de, som drømmer sig til en af de nummererede tasker, kan den ses i installationen, der er placeret udenfor Max Mara-shoppen i T2 i Københavns Lufthavn.

Æstetik og teknik er begreberne bag Whitney Bag, som kan prale af rent design og sofistikerede materialer direkte inspireret af museet, der betragtes som et af de mest fremragende nye arkitektoniske træk i New York med sit fremtrædende indgangsparti med glas- og metaloverflader, stålelementer og en imponerende struktur, der indhyller bygningen som et bånd.

Whitney Bag design by Renzo Piano Building Workshop
Whitney Bag er udformet i blødt kvalitetslæder med en elegant oveflade og karakteristiske syninger, der skaber fine linjer og en direkte forbindelse til museets ydre arkitektoniske struktur og stålkonstruktioner. De grafiske linjer skabes ved hjælp af traditionelt læderhåndværk med innovative industrielle teknikker. Messingplader anvendes som støbeform til strimler af læder, der skaber mønstret på tasken. Bygningens facade bruges som inspiration til spænder, inderlommen og den iøjnefaldende karabinhage - et signaturelement i tasken.

Alle elementer er skabt med en speciel galvanisk belægning, der afspejler materialerne brugt til museet. Foret er en uventet kontrasterende rød farve, en særpræget bestanddel af tasken og et øjebliksbillede af sofistikeret og slående brug af primære farver, der kendetegner detaljerne i mange projekter lavet af Renzo Piano Building Workshop.

Whitney Bag vil være tilgængelig i tre størrelser og farver - sort, bordeaux og cognacfarvet. Der vil også være et begrænset, nummereret oplag eksklusive samlerobjekter: 250 tasker med logo på indersiden - i en lyseblå-grå farve, der minder om den metalliske skygge af museets facade.

Ligesom Whitney Museum passer perfekt ind i det naturlige, urbane og sociale landskab i Meatpacking District, er tasken mere end en designers idé om at skabe en elegant, alsidig og dog stadig praktisk taske. Al overskuddet vil blive doneret til Renzo Piano Foundation for at finansiere fondets uddannelsesaktiviteter.

Bemærk! Husk venligst ved kreditering altid at henvise til det fulde navn: "Max Mara Whitney Bag designet af Renzo Piano Building Workshop".

Om Max Mara

 • Selskabet blev grundlagt (i 1951) med henblik på at tilbyde "haute de gamme" feminint tøj fremstillet ved hjælp af de bedste industrielle processer. Max Mara-koncernen har konsolideret sig over tid med fokus på en tidløs og luksuriøs stil, der har opnået stigende succes over hele verden, så der i dag findes mere end 2.300 Max Mara-butikker.
 • Max Maras sofistikerede designbutikker åbner overalt i verden, ikke kun på de berømte shoppinggader i storbyer som Milano, Paris, London, Moskva, New York og Tokyo, men også i Sydafrika, Saudi-Arabien, Bahrain , Australien, Brasilien og New Kaledonien. Selv i Kina er der på under ti år åbnet et net på 380 butikker, der strækker sig fra Beijing og Shanghai til Qingdao, Shenyang og den gamle by Hangzhou.
 • Max Mara-koncernen har valgt at drive virksomhed i 105 lande, både direkte og gennem 10.000 butikker, der tilbyder Max Mara som en del af deres sortiment. Selskabet har haft internationale ambitioner helt fra starten, begyndende med navnet Max Mara, et markant navn, der er let at udtale på alle sprog.
 • Max Mara er gået i gang med at udvide med butikker i verdens førende lufthavne. Butikken i Københavns Lufthavn er selskabets debut på dette distributionsområde og byder på en knivskarp og omhyggeligt målrettet strategi både med hensyn til produkter og visual merchandising.
 • Max Maras lufthavnsbutiksprojekt omfatter åbning af seks butikker i 2014 og et mål om i alt 50 butikker inden for de kommende fem til seks år, hovedsageligt koncentreret i Europa, Asien og USA. Allerede bekræftede butiksåbninger er i København, Madrid (med to Weekend Max Mara-butikker), Malaga og München.
 • Læs mere på maxmara.com

Om Renzo Piano Building Workshop

 • Renzo Piano Building Workshop er et interaktivt partnerskab, der har sin oprindelse i den kreative indsigt i Genova-fødte arkitekt, Renzo Piano.
 • Etableret i 1981, Workshoppen har nu kontorer i Genova, Paris og New York og består af et team af 150 arkitekter, foruden centrale supportmedarbejdere.
 • Medarbejderne i Workshoppen deler et fælles fokus på teknisk ekspertise og et udviklende og undersøgende drive for at eksperimentere.
 • I arbejdet hos Renzo Piano Building Workshop stræber de efter at udføre usædvanlige og dristige løsninger, der opnåes gennem opfindsom brug af teknologi og respekt for lokale kulturer, og en troen på de traditionelle materialer og håndværk.
 • Workshoppen har iværksat og realiseret projekter over hele verden. Nogle af de vigtigste igangværende projekter er: det nye Whitney Museum og Colombia University’s Manhattan Ville Campus i New York; Stravos Niarchos kulturcenter i Athen, kvalificeringen af det gamle Falck-område i Milano, den nye retsbygning i Paris, JNBY hovedkvarteret i Hangzhou, Kina og Academy of Motion Picture Arts and Sciences i Los Angeles.

Om Whitney Museum of American Art

 • Whitney Museum of American Art er verdens førende museum i det tyvende århundredes kunst og samtidskunst i USA. Grundlagt af billedhugger og kunstprotektor Gertrude Vanderbilt Whitney i 1914 som Whitney Studio Club, og blev etableret som et museum i 1930. Whitney Museum of American Art lå først placeret på West 8th Street i Greenwich Village. • I 1954 flyttede museet uptown til West 54th Street og lå i en bygning tegnet af Marcel Breuer på Madison Avenue ved 75th Street. Det gjorde det i næsten 50 år, fra 1966 til 2014.
 • Den 1. maj 2015 vender Whitney Museet tilbage downtown for at åbne sit nye hjem, tegnet af Renzo Piano, på hjørnet af Gansevoort og Washington Streets i Meatpacking District, der støder op til den sydlige indsejling til High Line.
 • Den nye bygning, som har genereret enorm forventning og støtte, vil gøre det muligt for Whitney Museet at udvide sin udstillingsserier, så det kan vise langt flere værker fra sin berømte permanente samling (som nu omfatter næsten 22.000 værker af mere end 3.000 kunstnere), og tilbyde et bredere spektre af udstillinger og kunsterne, og for at byde mange flere besøgende velkommen, da museet fortsætter med at vokse og udvikle sig.

For yderligere information kontakt venligst kommunikationsrådgiver Camilla Borggaard på 4018 1912 eller camilla.borggaard@ext.cph.dk.