Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
På grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstændige virksomhed som varetager flyveledelsen, er der i øjeblikket risiko for forsinkelser på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninger. Hold dig opdateret om din flyafgang her på cph.dk eller i CPH's app. Læs mere
 
18.09.2017

CPH er en lufthavn i verdensklasse

Der var medaljeregn over Københavns Lufthavn ved uddelingen af de årlige Skytrax Awards for lufthavne over hele verden. Blandt andet genvandt CPH titlen som "Nordeuropas bedste lufthavn", ligesom lufthavnen ifølge passagererne fortsat er blandt verdens bedste til Security.  

13 millioner passagerer fra 112 forskellige lande havde i år bedømt 550 lufthavne verden over, og København scorede særdeles højt i en lang række kategorier.

Udover titlen som Nordeuropas bedste lufthavn lykkedes det CPH at fastholde pladsen i den absolutte verdenselite i en lang række andre kategorier – ikke mindst Security. Efter to år som verdens bedste, blev CPH kåret som verdens næstbedste – kun overgået af Tokyos Haneda lufthavn

Noget helt specielt

De mange millioner rejsende verden over, der går ind på Skytrax' hjemmeside og stemmer, gør priserne til noget specielt. Det er et godt pejlemærke for, hvordan vi performer i forhold til andre store lufthavne i Europa og resten af verden. Det er viden, vi bruger til at forsøge at blive endnu dygtigere. Det synes jeg, at vores Security har bevist efter at være blevet nr. 1, 1 og 2 i verden de seneste tre år. Det er verdensklasse,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavne A/S.

Og der var flere andre priser at tage med hjem fra Paris i aftes. Blandt andet blev Købehavns Lufthavn kåret som Europas bedste til bagageudlevering – og den syvende bedste i verden.

”Netop bagageudleveringen har vi gennem de seneste par år arbejdet tæt sammen med fly- og handling-selskaberne om at forbedre. Det har betydet, at de rejsende i dag generelt får deres bagage efter få minutter, og det er godt at se, at passagererne også har kvitteret for det i Skytrax’ afstemning,” siger Thomas Woldbye.

Flere fornemme placeringer
Derudover opnåede Københavns Lufthavn flere fornemme placeringer i en række andre kategorier, ikke mindst som "Verdens næstbedste lufthavn 20-30 mio. passagerer" efter Zürich og foran australske Brisbane.

Derudover blev Københavns Lufthavn kåret til at have verdens sjettebedste udbud af restauranter, at være verdens niende og Europas næstmest rene lufthavn, samt at have verdens ottende bedste og Europas næstbedste immigrationsforhold (pas).

Changi lufthavnen i Singapore genvandt titlen som "Verdens bedste lufthavn". På den liste blev Københavns Lufthavn nr. 16 - én plads bedre end i fjor.

OVERBLIK
Københavns Lufthavns placering i de forskellige kategorier ved Skytrax Awards 2015:

  • ”Nordeuropas bedste lufthavn” for 4. gang på 6 år
  • 2. plads i ”Verdens bedste Security”
  • 2. plads i "Verdens næstbedste lufthavn 20-30 mio. passagerer"
  • Verdens sjettebedste udbud af restauranter
  • Verdens niende og Europas næst-reneste lufthavn
  • Verdens ottende bedste og Europas næstbedste immigrationsforhold (pas)
  • Europas bedste og verdens syvende bedste bagageudlevering
  • Verdens 16. bedste lufthavn.